Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Huttunen hakee Monzan MM-rallista WRC3-luokan mestaruutta

03.12.2020 / Jari Huttunen Racing tiedotus

Loppuviikolla ajettavassa Monzan MM-rallissa Jari Huttusen panoksena on WRC3-luokan maailmanmestaruus. Kauden päätösosakilpailuun lähdettäessä puolalaisen 2B Rallyn Hyundai i20 R5:llä ajava Huttunen on luokan MM-pisteissä toisena vain kaksi pistettä Citroen-kuljettaja Marco Bulaciaa perässä. Huttunen on tällä kaudella ajanut kolme MM-osakilpailua, joista tuloksena on kaksi luokkavoittoa ja yksi toinen sija, joten lähtökohdat kauden päätökseen ovat hyvät. 

Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka ovat Monzan kisan alla urakoineet testitöissä, sillä he testasivat Hyundain uutta R5-autoa yhdessä maailmanmestari Ott Tänakin kanssa Italiassa. Myös viimeistä osakilpailua varten valmistauduttiin testipäivän merkeissä tutulla autolla. 

- Ajoimme yhden päivän testiä ja auto tuntuu edelleen todella hyvältä. Tavoitteena on ajaa järkevä kisa ja olla lopputuloksissa Bulacian edellä ja totta kai mieli tekee myös palkintokorokkeelle. WRC3-luokan mestaruus kiinnostaa, mutta sitä, kuinka paljon sillä on uran jatkon kannalta merkitystä en osaa vielä sanoa, Huttunen kertoo. 

Asfaltilla ajettava Monzan MM-ralli on uusi tuttavuus suurimmalle osalle MM-sarjan kuljettajista. Torstaina alkavassa rallissa ajetaan erikoiskokeita sekä Monzan moottoriradalla että Bergamon alueen perinteisemmillä ”metsäerikoiskokeilla”. 

- Nuotituksen perusteella reitti on hyvä, mutta keli vaikuttaa haastavalta, jos lumi pysyy maassa. Sadekeli voisi sopia meille parhaiten. Hiukan etukäteen mietityttää, miten Monzan moottoriradalla ajettavat erikoiskokeet meille osuvat, mutta hyvillä mielin lähdemme matkaan. Yritämme ajaa kovaa mutta ilman turhia riskejä, se on tämän vuoden kisoissa ollut toimiva taktiikka. 

Monzan MM-ralli starttaa torstaina kello 15:08 ajettavalla lyhyellä erikoiskokeella. Kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 13:18. Kaikkiaan rallissa on 16 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 239. Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajavat kilpailussa numerolla 25.

www.jarihuttunenracing.fi
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

Kuva: Hyundai Motorsport 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa