Facebook Twitter Email Pinterest

Forsgren viidenneksi SM-uransa avauksessa Rovaniemellä

21.01.2021 / Jani Seppälä

Ralliautoilun SM-sarjan avauksessa Rovaniemen Arctic Lapland Rallyssa tulikasteensa SM-sarjan tulikuumiin sekuntitaistoihin SM3-luokassa sai Henkka Forsgren (MäntsMK) – Matias Peippo (KySUA). Lokakuussa hankitulla Ford Fiesta R2T ajokilla ajettiin viimeistelytestit vielä Ranualla, matkalla kohti Rovaniemeä.

Takavetoisen Toyota Starletin metkut vuosien aikana ovat tulleet kuljettajalle tutuiksi, mutta etuvetoisen Fiestan kanssa olisi vielä sopeutumista tiedossa.

Lokakuussa auton hankittuaan Forsgren kertoi tavoitteistaan seuraavasti, -Tavoite on vauhtia hiljalleen nostaa ja jos talvikisoissa jo saisi aikoja hilattua sinne kärjen tuntumaan, vaikka auto ei ole ihan uusinta kehitysversiota niin uskon että kun miehet kabiinissa onnistuvat niin kauden loppupisteissä on ihan realistiset mahdollisuudet TOP 5:een päästä.

Perjantaina ajettujen kolmen erikoiskokeen jälkeen yötauolle tultaessa voitiin todeta, että sijoituksellisesti oltiin aikataulussa. Huoltoon saavuttaessa 24-vuotias pukkilalainen ei kuitenkaan ollut ajoon täysin tyytyväinen.

- Alkoi ihan ok, odotin kyllä parempaa. Virheitä tuli liiaksi ja ajaminen tuntui vaikealta. Oli siellä peruutteluakin, muttei lumitöitä sentään. Pienillä osuuksilla auton takapää ja kuljettajan ajatukset eivät kulkeneet samoja linjoja. Eroa on eteenpäin yli minuutti ja taakse useampi minuutti, joten nyt oikeastaan koitetaan vain ajaa varmat pisteet.

Lauantaina ajettiin vielä neljä pitkää erikoiskoetta joilla voisi tapahtua mitä vain. Täsmällisesti lauantaiksi suunniteltua varmaa ajoa noudatettiin, mutta rallin nettilähetyksessäkin nähdyissä haastatteluissa ei kuljettaja onnistunut kommentaattoreitakaan vakuuttamaan kommenteillaan,

- Selkeästi siellä ei oltu aivan tyytyväisiä ajoon, havaitsivat tarkat kommentaattorit.

Kun ilta Rovaniemellä jo laskeutui tummaan verhoonsa kilpailijoiden saapuessa maaliin, oli Forsgren – Peippo parivaljakko ajanut itsensä SM-pisteissä viidenneksi ja Printsport Junior Cupin sijalle neljä.

- Onnistuttiin pitämään viides sija, se tietysti on ihan hyvä, mutta ei riittävän hyvä. Huolto oli ainoa osa-alue mikä toimi kisassa suunnitelman mukaisesti. Nyt tehdään kovasti töitä että vauhti paranisi tästä, auto on jo huollettu ja viikonloppuna on treeniä tiedossa.

Tässä on nyt kaikki keinot koitettava, Pajarin Sami on lupautunut tulevana viikonloppuna tulemaan hieman auton käyttäytymistä ja ajamistani katsomaan, että miltä osin viilataan auton käytöstä ja miltä osin kuljettajan, tuumaili Henkka keskiviikko-iltana kotitallillaan päättäväisenä. 

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa