Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Herranen intoa täynnä uransa ensimmäiseen MM-ralliin - "Reitti on todella vauhdikas ja näyttävä"

25.02.2021 / Taneli Niinimäki / Toni Herrasen tiedotus

Ralli SM -sarjan SM3-luokassa kilpaileva 17-vuotias Toni Herranen starttaa viikonloppuna uransa ensimmäiseen MM-ralliin. Nuorukainen hyökkää Rovaniemen vaudikkaille erikoiskokeille kartanlukijansa Sebastian Virtasen kanssa tutulla etuvetoisella Ford Fiesta Rally4 -autolla.

Arctic Rally Finlandin nuotit saatiin valmiiksi torstaina iltapäivään mennessä ja itse kilpailu käynnistyy perjantaina shakedownin jälkeen kahteen kertaan ajettavalla Sarriojärven kovavauhtisella erikoiskokeella, joista jälkimmäinen ajetaan pimeällä.

- Nuotitus meni oikein hyvin. Reitti on todella vauhdikas ja näyttävä, luntakin on nyt riittävästi. Itse myös tykkään enemmän tuollaisesta kovavauhtisemmasta tiestä, Herranen toteaa.

Penkat ovat nyt suuremmat kuin kuukauden takaisessa Rovaniemen SM-rallissa, mutta oman haasteensa tekee viikonlopuksi luvattu nollakeli. Varsinkin isommalla lähtönumerolla tulevien etuvetoisten luokassa toisella kerralla ajettavat erikoiskokeet voivat olla paikoin erittäinkin huonossa kunnossa.

- Varmasti toisella ajokerralla on pätkät jo huonommassa kunnossa. Suurin osa pätkistä on jo ajettu kuukausi sitten kertaalleen ja siihen päälle vielä plussakeli. Mutta sehän on toisaalta kaikille sama meidän luokassa.

Tammikuussa ajetun Tunturirallin erikoiskokeista täysin samanlaisena ajetaan ainoastaan sunnuntain Aittajärvi, joka on samalla kilpailun Powerstage. Tämän Herranen myös nosti omaksi suosikikseen.

Vaikka etuvetoluokassa nähdään ainoastaan neljä kuljettajaparia, löytyy Herraselle luokasta kovat mittarit, kun kahden edellisvuoden SM3-luokan Suomen mestarit Sami Pajari ja Lauri Joona nähdään myös Rovaniemellä Ford Fiestojensa ratissa.

- Ehdottomasti lähdetään haastamaan kavereita, ei tässä pelkästään kokemuksen perässä olla mukana. Kyllä ihan tosissaan mitataan vauhtia nyt kun on jo kahden Tunturirallin verran kokemustakin kilpailusta. Kisa on kuitenkin pitkä ja haastava, mitä vain voi tapahtua viikonlopun aikana, Herranen muistuttaa. 

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa