Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joonalle oppia ja kokemusta Rovaniemen MM-rallista - ”Kelit suosi ja oli mukava ajaa”

01.03.2021 / Anu Haapalainen / Lauri Joonan tiedotus

Lauri Joona ajoi toiseksi Rovaniemellä järjestetyssä historiallisessa Suomen MM-talvirallissa Arctic Rally Finlandissa.

Kaikkien aikojen ensimmäinen Suomessa talvella järjestetty MM-ralli, Arctic Rally Finland, järjestettiin viikonloppuna Rovaniemellä ja sen ympäristössä. Hallitseva Suomen mestari ja Flying Finn Future Star, sastamalalainen Lauri Joona starttasi kisaan kartturi Ari Koposen kanssa tähtäimessä luokkavoitto.

- Auto ja äijät on kunnossa, joten totta kai RC4-luokan voitto tavoitteena. Auton alustaa vaivanneet ongelmat ollaan löydetty ja nyt se on taas sillä tasolla kuin sen kuuluukin olla, kertoi Joona ennen kisaa.

Toisin kuitenkin kävi. Perjantaina menoa hidasti renkaiden normaalia suurempi kuluminen, mikä vaikutti auton alustan toimintaan. Lauantai-iltana vauhtiin vaikutti loppuun kuluneet jarrupalat. Myöskään auton säätöjä ei saatu aivan mieleisiksi, ja se haittasi kuskin luottoa autoon. Joona kuitenkin väläytteli vauhtiaan ajoittain, ja pysyi sekä erikoiskoeajoissa että kokonaistilanteessa toisella sijalla.

Kisan päätöspäivänä sunnuntaina kaikki vihdoin alkoi loksahtaa kohdalleen, ja tulos oli sen mukaista. Ensimmäiselle Aittajärven 22 kilometrin vedolle Joona ajoi pohja-ajan, ja toisellekin sellainen lopulta kirjattiin.

- Vähän saatiin vielä ohjelmaa viimeiselle pätkälle, kun edellä lähtenyt liettualaiskuski spinnasi ja tukki tien. Pienen odottelun jälkeen päästiin ohi ja saatiin lopulta tästä aikahyvitys.

Lauri Joona ja Ari Koponen sijoittuivat lopputuloksissa RC4-luokassa toisiksi. Luokan voittoon ajoi Sami Pajari. Vaikka lopputulos ei ollut aivan asetettujen tavoitteiden mukainen, löytyy viikonlopusta paljon positiivista.

- Kisa kaikkine poikkeusjärjestelyineen oli varsin hieno ja hyvin järjestetty. Kelit suosi ja mukava oli ajaa, varsinkin lopuksi kun sai auton mieleiseksi. Onhan se mukavaa, kun kaksi pohja-aikaa tulee viimeiselle päivälle, kertoi Joona kisan jälkeen.

- Kaikin puolin hieno reissu, vaikka sijoitus ei ollut ihan sitä mitä lähettiin hakemaan. Tähän tyydytään tällä kertaa ja seuraavassa kisassa ollaan sitten nopeampia.

Seuraavaa kisaa ei Joonan ja Koposen tarvitse kauaa odotella. Jo tulevana viikonloppuna kaksikko kilpailee Kouvolassa Ralli SM -sarjan toisessa osakilpailussa SM O.K. Auto -rallissa. Junioreiden MM-sarja käynnistyy puolestaan seuraavassa MM-osakilpailussa Kroatiassa huhtikuun lopulla. 

Kuva: Honza Fronek

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa