Facebook Twitter Email Pinterest

Pajari luokkavoittoon Rovaniemen MM-rallissa

02.03.2021 / Jani Seppälä / Sami Pajarin tiedotus

Sami Pajari avasi rallikautensa kartanlukija Enni Mälkösen kanssa Rovaniemen MM-rallissa ottamalla luokkavoiton. Täysin ongelmitta kilpailu ei kuitenkaan sujunut, sillä perjantaina havaittiin autossa iltahuollossa yllättävä vika pyöräntuennassa, jota ei aivan huoltoajan puitteissa ennätetty korjata. 30 sekunnin aikasakosta huolimatta lauantaihin startattiin kuitenkin johtoasemassa.

Lauantain ensimmäinen puolisko sujui kokonaisuutena ongelmitta ja hienoista erikoiskokeista nautiskellen, ilman isompaa varmistelua. 

– Isolla numerolla ajettaessa pito oli paikoin vaihtelevaa, riippuen oliko sora noussut näkyviin, kertoi Pajari haastattelussa. 

Jälkimmäinen kolmen erikoiskokeen lenkki lauantaina käsitti aamupäivän erikoiskokeet toiseen kertaan. Olosuhteet vaihtuivat melko haastaviksi kun pimeys laskeutui ja samalla alkoi melko sakea lumisade. 

– Täyttä vauhtia ajaminen olemattomalla näkyvyydellä ei ole aivan helpointa, turvallisesti kuitenkin saatiin pätkät maaliin suoritettua. Sunnuntaille ei jäänyt isommin tarvetta muuttaa taktiikkaa, ainoastaan kovaa nautiskellen kohti maalia, suunnitteli Pajari lauantain päätteeksi.

Kun sunnuntainkin kaksi erikoiskoetta oli saatu suoritettua, oli viikonloppu sujunut ilman isompia ongelmia ja maalissa oltiin voittajina.

– Kokonaisuutena hieno viikonloppu, ei tehty virheitä ja saatiin nautiskella upeista olosuhteista. Erot repesivät jo kilpailun alussa joten maagisia sekuntitaisteluja ei nyt nähty, mutta katsotaan jo tulevaisuuteen ja kohti tulevia kilpailuja.

Pajari kilpailee jo tulevana viikonloppuna Kouvolassa O.K.Auto -rallissa joka on SM-sarjan osakilpailu. Kouvolan kilpailuun vierelle istuu kartanlukijana ja kuljettajana pitkäaikaista kokemusta omaava Tuomo Hannonen. Kauden päätavoite, JWRC-sarja käynnistyy huhtikuun lopulla Kroatian asfaltilla, johon kartanlukijaksi istahtaa jälleen tutusti Marko Salminen.

Tulokset: https://bit.ly/3bNX84h 

Sami Pajari verkossa: 

WWW: https://www.samipajari.com/ 

Facebook: https://www.facebook.com/samipajariofficial 

Instagram: https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 

Twitter: https://twitter.com/samipajari 

Kuva: Rallypixels

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa