Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm puolustaa SM-rallivoittoa Kouvolassa

02.03.2021 / Marko Mäkinen / Emil Lindholmin tiedotus

Ralli SM-sarja jatkuu lauantaina kauden toisella ja samalla viimeisellä talviosakilpailulla Kouvolassa. GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen puolustavat TGS Worldwiden tiimin Škoda Fabia R5 Evolla edellisen Kouvolan SM-rallin voittoa.
 
Ralli SM-kauden avauksesta Rovaniemeltä kolmannen sijan ajanut Emil Lindholm lähtee Kouvolaan tavoittelemaan kärkipään sijoitusta. Säätiedot lupaavat lauantaille pakkaspäivää, joten tuleva reitti on takuuvarmasti jäässä.

- Rovaniemen MM-rallista on otettu opiksi ja katse on tulevassa. Kouvolassa on luvassa ilmeisen hyvä talvikeli. Ajan vielä ennen rallin nuotitusta MRF Tyresin talvirallirenkailla yhden testin, jotta kaikki on kunnossa tulevaan, Lindholm kertoo.

Ennakkotiedot kertovat myös reitin uudistuneen edellisistä Kouvolan SM-ralleista. Ja hyvä niin sillä edellisen kerran Kouvolassa ajettiin SM-pisteistä vain puoli vuotta sitten syksyllä.

- Meille on ollut yleensä hyvä asia, että reitit uudistuvat. Kun nuoteista ajetaan niin se on meiltä yleensä onnistunut hyvin.

Ralli SM-sarjassa renkaiden määrä on aina rajattu. Kouvolan SM-rallissa kukin kilpailija saa käyttää korkeintaan kahdeksaa rengasta. Edessä on reilut 110 renkaiden nastoja kuluttavaa EK-kilometriä.

- Edessämme on todennäköisesti kovaa jäätä tai jäätynyttä soratienpintaa. Onneksi MRF:llä on renkaita valittavissa jokaisella nastaulkonemalla. Heiltä löytyy oikea rengas jokaiseen keliin. Se on toki visainen juttu päättää, kuinka korkealla nastalla kisaan lähdetään. Nuotitetaan pätkät ensin ja mietitään päätös sen jälkeen.

- Kärkipäähän totta kai tähdätään. Haluamme uudelle renkaalle kovavauhtisia kehityskilometrejä ja haluamme verrata tuotettamme muiden valmistajien renkaisiin. Lähdemme ralliin ilman mitään ennakkotavoitteita. Teemme parhaamme ja lauantai-iltana sitten nähdään, mihin se riittää, Lindholm muistuttaa.

Viranomaiset ovat edellyttäneet SM-rallin järjestäjältä koronapandemian takia erityisjärjestelyjä. SM O.K. Auto -ralli ajetaan ilman yleisöä, jolta on pääsy kielletty erikoiskokeiden ohella myös rallin lähtö-, huolto- ja maalialueille. Päätöksen taustalla ovat toimenpiteet ja rajoitukset koronatartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi.

Talvikauden viimeisen ralli SM-osakilpailun reitti on kokonaispituudeltaan 313,66 km. Se sisältää kuusi erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 111,79 km. Kilpailun lähtö tapahtuu Kouvolasta lauantaiaamuna klo 9:01. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan rallin maaliin Kouvolaan alkuillasta noin klo 17:40. 

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa