Facebook Twitter Email Pinterest

Jooa Iivari odottavaisin mielin Kouvolaan

04.03.2021 / Jani Seppälä

Korpilahtelainen 15-vuotias Jooa Iivari aloitti autourheilu-uransa melko tarkalleen vuosi sitten talvella. Kokemuksen ja vauhdin kartuttua on tälle kaudelle asetettu tavoitteeksi menestyminen Nuorten SM-sarjassa.

 Alkutalven aikana on vierailtu Hyrynsalmella ajovalmennusleirillä, sekä ajettu useita kilpailuita harjoitusmielessä tulevan kauden päätavoitetta ajatellen. Kilpurina toimiva Ford Fiesta on saanut maistella suomalaisia sora -ja lumirännejä taajaan, kun nuori innokas ralliharrastaja on käytännössä joka viikko treenannut tai ajanut kilpailun.

Seuratoveri, itsekin ratin takana nopeuttaan osoittanut Mika Rampanen Korpilahden UA/MK:sta edustaa autokunnassa kokeneempaa osaa ja huolehtii erikoiskokeilla kartanluvun, kun taas siirtymillä roolit vaihtuvat.

 -Alkutalven kisat ovat sujuneet hyvin, mutta aina sitä itsestään kehitettävää löytää. Laukaan rallisprintissä kävimme kokeilemassa viime viikonloppuna, kun joskus tuntuu, että on hieman vaikeuksia saada itseään käyntiin heti kisan alussa. Eikä se nyt sielläkään oikein lähtenyt vauhtiin, kertoo Jooa.

 Alkutalven aikana nuoria on ollut kilpailuissa mukana runsaasti, mutta Kouvolassa O.K.Auto -rallissa määrä on silti poikkeuksellisen komea, peräti 21 autokuntaa.

 -Todella hienoa että mukana on näin paljon nuoria. Toivottavasti saadaan hyviä tiukkoja taisteluita, niissä kehitystä tapahtuu varmasti kaikilla osallisilla. Tavoitteemme on olla lauantai-iltana kolmen joukossa. Sitä ennen on kuitenkin 6 ek:ta ja miltei 112 kilometriä suoritettavana, näin pitkää kilpailua en ole ajanut aiemmin, tuohon matkaan jo mahtuu mutka poikineen, tuumailee Jooa.

 Iivari – Rampanen kaksikko kilpailee numerolla 79, kilpailua voi seurata helposti esimerkiksi rallism.fi sivuilta josta löytyy tulospalvelu ja muita tärkeitä linkkejä kilpailun seurantaan. Ralli SM:n sosiaalisen median kanavilta myös löytyy kisapäivänä hyvin materiaalia ja live-lähetyksiäkin on erikoiskokeilta tiettävästi tulossa runsaasti. 

Kilpailu alkaa Tykkimäen moottoriradalta lauantaina klo 9 ja maaliin saavutaan hotelli Vaakunan piha-alueelle pian klo 17:30:n jälkeen. 

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa