Facebook Twitter Email Pinterest

Huovinen intoa puhkuen SM-kauteen

04.03.2021 / Timo Louhelainen / Joonas Huovinen Rallying tiedotus

Keski-Karjalan Urheiluautoilijoiden Joonas Huovinen, 22 käynnistää Ralli SM-kauden tulevana viikonloppuna Kouvolasta. Vierelle istahtaa Joensuun Urheiluautoilijoita edustava kartanlukija Antti Hyttinen, 39. Kalustona on viime kaudelta tuttu Peugeot 208 R2. Kaksikko ajoi viime viikonloppuna ensimmäisen yhteisen kilpailun kotikulmillaan Kontiolahdella.

Kontiolahdelta irtosi luokkavoitto sekä koko yleiskilpailun neljäs sija. Kaksikko oli tyytyväinen ensimmäiseen yhteiseen kilpailuun.

”Kontiolahdella oltiin ihan treenimielessä mukana, jotta saataisiin hiottua tekemistä selvemmäksi Antin kanssa. Päivä meni kaikin puolin hienosti ja saatiin hommaa eteenpäin”, Huovinen summasi.

Hyttisellä on kokemusta kartanlukijan hommista usean vuoden ajalta. Ennen kartturinhommia hän kerkesi kokeilla itsekin ajamista harrastusmielessä, mutta vuodesta 2016 eteenpäin mies on säestänyt nuottia.

”Olemme pitäneet Joonaksen kanssa hyviä nuottitreenejä alkuvuoden aikana. Kerran viikkoon on lyöty 2–3 asiaa listalle, joihin keskitytään kullakin kerralla ja tehdään siitä sitten analyysi treenin päätteeksi. Kontiolahden kilpailusta voisi sanoa, että se meni pelikirjan mukaisesti. Asetetut tavoitteet saavutettiin ja mahtavaa, että onnistumiset näkyivät myös tuloksessa. Kouvolaan voidaan lähteä hyvällä fiiliksellä”, Hyttinen kertoi tällä viikolla.

Kouvolaan Huovinen lähtee metsästämään hyvää sijoitusta.

”Ensimmäinen yhteinen iso kisa meille. Kouvolassa on kahteen kertaan ajettavia erikoiskokeita, joten uskon, että viime viikon kisasta on hyötyä spoorissa ajoon, kun oltiin isolla numerolla liikenteessä. Tosimielellä lähdetään hakemaan hyvää sijoitusta. Ei oltu kauden avauksessa mukana, niin oma vauhti muihin nähden on toki vielä vähän arvoitus”, Huovinen pyörittelee.

Huovinen on mukana viime vuoden tapaan myös SM3-luokan yhteydessä ajettavassa Printsport Junior Cupissa, jossa kilpaillaan omista pisteistä.

SM O.K. Auto-Rallissa ajetaan kuusi erikoiskoetta ja 112 erikoiskoekilometriä. Ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy kello 10.00. Kilpailu ajetaan ilman yleisöä koronarajoitusten takia. 

Kuva: Timo Louhelainen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa