Facebook Twitter Email Pinterest

Kiviniemelle neljänneksi korkeimmat pisteet

06.03.2021 / Antti Lahtinen / Krisritan Kiviniemen tiedotus

Parkanon Urheiluautoilijoiden Kristian Kiviniemi kartanlukijanaan Enni Mälkönen lähtivät Kouvolan SM O.K. Auto-ralliin tavoitteenaan kirkastaa avausosakilpailun SM2-luokan toinen sija. Rallin avaus erikoiskokeella kuitenkin ilmeni, että Arctic Lapland Rallyn jälkeen vaihdettu moottori ei ollut parhaassa terässä. Aika Tappiota kärkeen kertyi reilut kymmenen sekuntia. Seuraavalla erikoiskokeella Kristianin vauhti riitti hieman paremmin, mutta huoltoon saapui pettyneen oloinen kuljettaja.

-Omasta mielestä ajo sujui hienosti, mutta jostain syystä auto ei jaksa mennä. Tunturin jälkeen autoon vaihdettiin moottori. Se ei kuitenkaan ole ihan parhaassa terässä ja täällä on sen verran kova taso, että yhtään ei saa antaa tasoitusta. Tehdään nyt se, mitä on tehtävissä ja ajetaan mahdollisimman kovaa ilman virheitä, mietti Kiviniemi ensimmäisessä huollossa.

Tauon jälkeisillä erikoiskokeilla Kymenlaaksossa kipakka pakkanen vaihtui lumipyryyn. Haastavissa olosuhteissa Kiviniemi vältti isoimmat virheet ja erikoiskoe sijoitukset olivat heti terävimmän kärjen takana. Päivän kaksi viimeistä erikoiskoetta olivat samat, kuin aamulla. Vielä ennen päätös erikoiskoetta Kiviniemen sijoitus oli kolmas, mutta viimeisellä pikataipaleella tekniikkamurheet veivät mahdollisuuden podium sijoitukseen.

-Meillä alkoi moottorinohjaus taas hälyttää korkeaa lämpötilaa viidennellä erikoiskokeella.. Ajeltiin sitten se pätkä rauhassa maaliin, ettei hajoa moottori. Viimeisellä yritettiin tulla kovempaa vielä, vaikka lämmöt nouseskeli, mutta ei riittänyt. Nyt pitää tutkia perusteellisesti, mistä vika johtuu. Ihan sama homma oli Tunturissa. Saatiin kuitenkin jotain pisteitä ja sarjaahan tässä ajetaan. Kausi on vasta alussa eikä tilanne ole sarjan kannalta mitenkään huono, mietti Kristian rallin maalissa.

SM2-luokan voittoon ajoi Alajärven Ville Hautamäki, toiseksi Anssi Rytkönen ja kolmanneksi Jussi Lindberg. Rallin SM-sarja jatkuu seuraavaksi kesällä Turussa.

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa