Facebook Twitter Email Pinterest

Jooa Iivari Nuorten SM-sarjan avauskilpailun voittoon

06.03.2021 / Jani Seppälä

Nuorten SM-sarjan avaus ajettiin lauantaina Kouvolan SM O.K.Auto -rallin yhteydessä. Nuorten luokkaan oli ilmoittautunut mukaan peräti 21 autokuntaa.

Yhtenä muutamista ennakkosuosikeista kilpailuun starttasi Korpilahden UA/MK:n pari Jooa Iivari – Mika Rampanen Ford Fiestalla V1600:lla. Alkukauden kilpailut olivat sujuneet lupaavasti ja sen myötä menestystä povattiin monelta taholta.

Kilpailun alku ei sujunut kuitenkaan aivan parhaalla tavalla, kun sekä autossa että kuljettajassa oli ongelmaa.

- Olen vähän hitaasti lämpiävä kilpailujen alussa, pari ekaa pätkää tuli kuin olisi täysin aloittelijana ollut mukana. Ensimmäisellä, kilpailun pisimmällä ek:lla jäi vielä röykystä etuiskari pohjaan ja tultiin iso osa pätkästä kengurutyylillä, onneksi siitä kuitenkin suoriuduttiin ilman haavereita, kertaa Jooa kilpailun alkua.

Kahden ajetun ek:n jälkeen kärjessä ajoi Veeti Pulkkinen, Tuukka Kauppinen aivan kannassa toisena ja kolmantena Iivari 8 sekunnin päässä.

Huollon jälkeen kolmannella ek:lla oli kuljettajan ranteet jo lämmenneet ja ajo alkoi maittaa. Tuloksena oli kahdet pohjat peräkkäin ja sen myötä neljännen ek:n jälkeen Iivarin autokunta oli siirtynyt kilpailun johtoon 2,3 sekunnin erolla Tuukka Kauppiseen.

-Soraa oli reilusti, mutta niin oli pitoakin. Muutamaan otteeseen meinasi säikäyttää kun auto puutui yhtäkkiä rajusti. Mikakin jo vieressä huusi että ”mitä sinä keskellä suoraa jarrulle menet”. Liekö jotain jäätämisongelmaa ollut kun keli painui nollan tuntumaan, mietiskeli kuljettaja kilpailun keskimmäisen lenkin sujumista ennen päivän toista huoltoa.

Kilpailun kaksi viimeistä ek:ta olivat samat kaksi ek:ta uudelleen kuin aamun ensimmäisellä lenkillä. Sakea lumisade oli jatkunut jo tunteja ja tiet olivat todella lumisia. Puhtaalla uralla täytyisi pysyä tarkasti.

Viidennellä ek:lla ajomaitti pysyi korkealla tasolla ja tuloksena siitä ero muihin kasvoi reilulla parillakymmenellä sekunnilla. Viimeisellä ek:lla ei otettu mitään riskejä ja Kauppinen kavensi eroa muutamalla sekunnilla. Kokonaistilanteessa eroa jäi Iivarin autokunnan hyväksi 20,5 sekuntia.

- Hyvin oli meidän numerolle jo tie putsaantunut. Päivä sujui hyvin siitä alkaen kun kuski sai kolmosella itsensä toimivaksi, kartturi toimi kyllä koko päivän.

Hyvillä fiiliksillä lähdetään kohti kesäkautta, ajamisen treenaamista jatketaan mutta seuraava kilpailu lienee vasta soralla. Kesää jo kovasti odotetaan, omaan makuun kesäkelillä ajaminen on kivempaa, kertoi Nuorten SM-sarjan avauskilpailun 15-vuotias voittaja lopuksi. 

Kuva: Toni Ollikainen

 

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa