Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joona päätti talvikauden palkintokorokkeelle - seuraavaksi suuntana Kroatian MM-ralli

06.03.2021 / Anu Haapalainen / Lauri Joonan tiedotus

Lauri Joona sijoittui kolmanneksi Ralli SM -sarjan toisessa osakilpailussa, Kouvolassa ajetussa SM O.K. Auto-rallissa.

Sastamalalaisen rallikuljettajan Lauri Joonan SM-rallikauden avaus tammikuussa ei sujunut aivan etukäteissuunnitelmien mukaisesti. Rovaniemellä ajetussa Arctic Lapland Rallyssä Joona sijoittui kartturinsa Ari Koposen kanssa tekniikkamurheiden ja lumitöiden jälkeen seitsemänsiksi, joten Kouvolassa tavoitteena oli parantaa suoritusta ja sijoitusta.

- Mielenkiintoinen ralli tulossa. Reitti on kovavauhtinen niin kuin aina täällä seudulla. Paljon kanttipaikkoja löytyy. Tien pinnoilta löytyy niin lunta, jäätä kuin soraakin, joten pitää ajaa fiksusti. Ja kelikin saattaa vaikuttaa, kun lumisadetta on vähän luvattu, ennakoi Joona lauantain kisaa.

SM O.K. Auto-rallissa ajettiin kolme kahden erikoiskokeen lenkkiä, yhteensä 111 ek-kilometriä. Jos iltapäivän lumipyry mylläsi yleiskilpailun tulokset uuteen uskoon, näin ei käynyt SM3-luokassa. Kilpailun voittoon ajanut Sami Pajari meni ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien omaa vauhtiaan, ja Joona kävi tiukkaa kamppailua muista podiumpaikoista edellisen kisan voittajan Tuukka Hallian kanssa.

- Ensimmäinen lenkki meni vaihtelevasti. Ei ihan lähtenyt auto kääntymään miten halusin ja oltiin vähän varovaisia. Sitten neljännellä erikoiskokeella ohjaustehostin lakkasi toimimasta ja jäätiin jonkun verran. Loppuun saakka taisteltiin kakkospaikasta, mutta lumisateen liukastamilla teillä ei sitä pystytty ihan saavuttamaan. Oli kuitenkin positiivista, että palattiin takaisin podiumkantaan, kertasi kolmanneksi sijoittunut Joona kisan kulkua maalissa.

Ralli SM -sarjan talvikaudella ajettiin kaksi osakilpailua. Näiden lisäksi Lauri Joona osallistui viikko sitten Rovaniemellä ajettuun MM-ralliin.

- Hienoa, että poikkeusoloista huolimatta on päästy kilpailemaan! Kun vertaa viime kauteen, niin ei olla onnistuttu tuloksellisesti niin hyvin, mutta kohtalaisesti kuitenkin. Yhteistyö uuden kartturin kanssa on sujunut hyvin, ja pystyttiin välillä pitämään sellaista vauhtia yllä, mihin ollaan aiemmin totuttu. Koko talvikausi taisteltiin auton alustan ja säätöjen kanssa, niitä ei meinattu saada kohdalleen ja sitä myöten luotto autoon ei ole ollut ihan sataprosenttinen, summaa Joona alkuvuotta.

Ralli SM -sarja jatkuu kahden kuukauden päästä Liedossa ajettavalla Länsirannikon Rallilla. Sitä ennen tämän vuoden Flying Finn Future Star -voittaja Lauri Joonan kilpailukalenterissa on merkitty isolla huomiomerkillä huhtikuun loppu, jolloin Kroatian MM-rallin yhteydessä käynnistyy junioreiden MM-sarja (JWRC).

- Heti kun kelit antaa myöten, lähetään treenaamaan asvalttia ajoharjoitteluradoille. Ja toivottavasti päästään myös ulkomaille ajamaan vähän isompaa tietä, jotta ei ihan untuvikkoina lähdetä Kroatiaan!

SM O.K. Auto-rallin tulokset: https://www.rallism.fi/content/fi/3/20238/Livetulokset.html
SM-pisteet julkaistaan täällä: https://www.rallism.fi/content/fi/1/20153/Pisteet.html 

Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa