Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Markkanen päätti SM-sarjan talvikauden kahdeksanteen tilaan – ”Kyllä menee kärki ihan pilvenreunaa!”

07.03.2021 / Tiedotus / Kalle Markkanen

Kouvolan tunnetusti kimuranteilla teillä ajettiin 6.3.2021 Rallin SM-sarjan toinen ja samalla talvikauden viimeinen osakilpailu. Luontoäiti heitti oman lusikkansa soppaan ja keli oli kuljettajille vähintäänkin haastava. SM1-luokassa kilpaileva kaksikko Kalle Markkanen – Kristian Temonen ajoivat tasaisen kilpailun sijoittuen luokassaan kahdeksanneksi jääden ensimmäisen yleiskilpailuvoittonsa ottaneesta Mikko Heikkilästä hieman yli kaksi minuuttia.
 
Kilpailu aloitettiin liki 30 kilometrisellä Hermusen erikoiskokeella, jossa Markkaselle ja Temoselle kertyi pätkäpohjiin eroa jo 50 sekuntia. Ensimmäisellä lenkillä miehille kertyi eroa tasaisesti ja huoltoon tullessa eroa oli kärkeen 1.47.

- Alkuun jäätiin kyllä aivan liikaa. Pitää kyllä sanoa, että kyllä menee SM1-luokan kärki ihan pilvenreunaa! Näillä teillä ja näillä vauhdeilla vaatii kokemusta ja luottoa todella huimasti laskea tuota kyytiä, mietiskelee Kalle Markkanen.

Kun aamupäivän kaksi erikoiskoetta ajettiin uudelleen, löysivät Kalle ja Kristian hyvän ajorytmin ja ero kärkeen ei kasvanut loppulenkillä enää juurikaan. Myös keli- ja tieolosuhteet tasoittivat tuloksia kärjessä. Maaliin miehet saapuivat 2.04 voittajaa perässä.

- Loppulenkki oli jo hyvä. Taitaa olla niin, että meillä nuoremman polven kuskeilla on etuvetoajoista sen verran vähän aikaa, että urissa ajaminen tulee paremmin luonnostaan. Kaiken kaikkiaan päivä oli jälleen kaksijakoinen, mutta luottoa ja vauhtia alkaa löytymään, sanoo Markkanen.

Kouvolan SM-rallin huimat tiet keräsivät Markkaselta ja Temoselta kiitosta ja motivaatio kesäkauteen on kohdallaan. Nyt vielä tallilla mietitään, päästetäänkö Skoda keväthuoltoon vai ajetaanko muutama testikilometri lisää.

- Järjestäjälle jälleen kiitos hienoista teistä. Näitä on upeaa laskea tällaisella rallitykillä, kun tie kääntyy koko ajan ja vauhtia on joka paikkaan. Kouvolassa on aina ilo ajaa rallia, päättää Kalle Markkanen.

Rallin SM-sarja jatkuu toukokuun lopussa Länsirannikon Rallilla ja kesäkaudella ajetaan yhteensä neljä osakilpailua.
 
Kuva: Timo Pullikka

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa