Facebook Twitter Email Pinterest

GRX Hautomon talvikausi paketissa - ”Nopeus on olemassa ja potentiaalia löytyy”

07.03.2021 / Anu Haapalainen / GRX Hautomon tiedotus

GRX Hautomon kuljettajien, Toni Herrasen ja Benjamin Korholan, Ralli SM -talvikausi päättyi viikonloppuna Kouvolassa. Ennen varsinaista kisarupeamaa ajettiin onnistunut testipäivä torstaina ja perjantaina nuotitettiin kisareitti. Lauantaina sitten kilpailtiin sarjapisteistä SM O.K. Auto-rallissa. Kauden toinen SM-osakilpailu sisälsi kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus oli noin 111 kilometriä.

Toni Herranen saapui Kouvolaan melkein suoraan Rovaniemen MM-rallista. Lauantain ensimmäisellä, liki 30 kilometriä pitkällä erikoiskokeella Herranen ja kartturi Sebastian Virtanen jäivät kärjestä lähes 40 sekuntia, ja tuota eroa pari yritti päivän aikana kuroa pienemmäksi. Ensimmäisen huollon jälkeen Herranen paransikin tahtia ja ajoi kolmannella erikoiskokeella upeasti SM3-luokan kolmanneksi nopeimman ajan. Loppukisan tasaisesti luokan keskikastissa pysytellyt Herranen löytyy lopputuloksista sijalta 6.

- Heti ensimmäisellä erikoiskokeella jäätiin liikaa ja se vaikutti lopulta tulokseen aika paljon. Oma ajo ei ollut ihan parasta tässä kisassa. Mutta kesäkautta odotan kovasti, silloin ollaan paljon vahvempia, totesi 17-vuotias Herranen kisan jälkeen.

Inkoolainen Benjamin Korhola osallistui kartturinsa Pekka Kelanderin kanssa edellisenä viikonloppuna testimielessä Riihimäen Auto Sorsa-ralliin. Testikisan tuliaisina oli luokkavoitto ja kaksivetoisten nopein tulos. Kouvolassa kisa päättyi harmittavasti jo ennen kuin se ehti kunnolla edes alkaakaan.

- Koitettiin ajaa lujaa mutta järkevästi. Tällä kertaa ajo kesti vähän reilun pätkän verran ja kakkosella sitten olikin vuorossa astetta isompi jysäys. Tultiin napsun liian myöhään jarrulle ja yritettiin sitten saada vauhtia pois sisäkurvin penkasta, mutta auto nousi siitä kahdelle pyörälle ja ampui katto edellä mäntyjä päin pysähtyen niihin. Samalla siinä katkottiin pari puuta, kertoi Korhola tapahtuneesta tiimin Facebook-sivulla.

Molemmat selvisivät rytäkästä onneksi pelkällä säikähdyksellä.

GRX Hautomon operatiivisesta toiminnasta vastaa KMS Racing. Tiimipäällikkö Arto Kumpumäki arvioi ”untuvikkojen” suorituksia Kouvolan jälkeen:

- Nopeus on olemassa ja potentiaalia löytyy, kun kaikki saadaan kohdalleen. Tonihan päihitti kaikki SM3-luokan kuskit kisan aikana. Harmi että Benjaminilta kisa jäi kesken.

Talvikauden kahden osakilpailun jälkeen Toni Herranen on SM-pisteissä seitsemäs ja Benjamin Korhola kahdeksas. Karttureiden SM-taistossa Sebastian Virtanen on kuudes ja Pekka Kelander seitsemäs. Seuraavan kerran SM-pisteistä kilpaillaan 28.-29. toukokuuta Liedossa ajettavassa Länsirannikon Rallissa.

GRX Hautomo on rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin hautomo tulevaisuuden rallitähdille. Kaudella 2021 tukiohjelman kuljettajina toimivat Ralli SM -sarjan SM3-luokassa ajavat Toni Herranen ja Benjamin Korhola. GRX Hautomon operatiivisesta toiminnasta vastaa Arto Kumpumäen luotsaama KMS Racing.

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa