Facebook Twitter Email Pinterest

Huovinen väläytti vauhtiaan Kouvolassa

09.03.2021 / Timo Louhelainen / Joonas Huovinen Rallying tiedotus

SM3-luokassa kilpaileva Keski-Karjalan Urheiluautoilijoiden Joonas Huovinen avasi Ralli SM-kautensa viime lauantaina Kouvolan osakilpailussa. Kilpailu lähti tasaisesti käyntiin kuumimman kärjen tuntumassa ja edellisiin kausiin nähden vauhti oli paremmalla tasolla, mutta matka päättyi lopulta ennen aikojaan.

Kilpailu käynnistyi päivän pisimmillä rutistuksella, sillä unihiekat karisteltiin miltei 30 kilometrisellä erikoiskokeella. Huovinen kellotti avaukseen kuudenneksi nopeimman ajan 26,2 sekunnin päässä kärjestä. Sama tahti jatkui myös kakkosella ja päivän ensimmäiseen huoltoon Huovinen tuli luokan kuudentena. Ero kärjessä paahtaneeseen Sami Pajariin oli tauolle tultaessa hiukan alle 40 sekuntia, mutta toiseen sijaan vain 15 sekuntia.

”Kakkosen lopussa muutaman kerran auto pätkäisi sammua, mutta muuten pyyhkii hyvin”, Huovinen kommentoi tauolla.

Hyvä, tasainen meno jatkui kolmosellakin sijoituksen pysyessä kuudentena. Neljännellä erikoiskokeella alkoi kuitenkin tapahtua hieman ennen puoliväliä, sillä Peugeotin perä lähti irti tiellä olleesta rytkystä ja kuljettajaparista tuli tämän seurauksena matkustajia.

”Kovavauhtinen, nelosella ajettava paikka ja omasta mielestä tultiin ihan sopivaa kyytiä siihen, mutta rytky heitti sen verran, että perä meni pöperölle. Sen jälkeen auto pyörähti 1-2 kertaa ympäri, taisi joku pieni koivukin katketa matkalla ja lopulta päädyttiin kyljelleen kuusta vasten”, Huovinen kertasi tapahtumia.

Henkisten kolhujen lisäksi autoon tuli paljon parsittavaa, mutta kevättauko tulee nyt otolliseen saumaan. Keskeytyksestä huolimatta kilpailusta löytyi myös paljon positiivista.

”Keskeytys oli harmi homma, sillä kisa lähti hyvin käyntiin ja yhteistyö uuden kartturin Hyttisen Antin kanssa sujui mallikkaasti. Oli myös mukava nähdä, että ero kovimpiin kilpakumppaneihin on pienentynyt viime vuodesta, joten jotain on tehty oikein. Nyt on ainakin vauhtia väläytetty ja laitetaan katseet kohti kesää”, Huovinen päättää.

Ralli SM-sarjassa vietetään reilu pari kuukautta kevättaukoa ja seuraava osakilpailu ajetaan toukokuun lopussa Liedossa. 

Kuva: Ari Karhunen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa