Facebook Twitter Email Pinterest

Paluu alkuaikoihin: Suomen MM-Rallin 70-vuotisjuhlakisa siirtyy syksylle

20.04.2021 / Suomen MM-ralli / Viestintä

*MM-sarjan kovavauhtinen soraralli ajetaan tänä vuonna 30.9. - 3.10.

*Uudet päivämäärät maksimoivat katsojien mahdollisuuden osallistua tapahtumaan

*Kaikkien aikojen ensimmäiset Jyväskylän Suurajot järjestettiin syksyllä 1951

Jotta rallifaneille voitaisiin tarjota parhaat mahdollisuudet seurata Suomen MM-rallin 70-vuotisjuhlakisaa, järjestetään Jyväskylän ympäristössä ajettava kovavauhtinen rallitapahtuma tänä vuonna poikkeuksellisesti vasta 30.9. - 3.10.2021.

Kisa, joka tällä kaudella nähdään rallin MM-sarjan kymmenentenä osakilpailuna, oli alun perin tarkoitus järjestää 29.7. - 1.8.2021. Kesään asti voimassa olevista, koronaviruksen (COVID-19) leviämisen pysäyttämiseksi määrätyistä yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoituksista johtuen Suomen MM-rallin järjestäjäorganisaatio AKK Sports Oy:ssä päätettiin kuitenkin lyödä lukkoon vaihtoehtoiset, myöhäisempään ajankohtaan tämän vuoden aikana osuvat päivämäärät.

Rallin uuden ajankohdan varmistuttua käynnissä ovat nyt Jyväskylän Suurajoina vuonna 1951 alkunsa saaneen tapahtuman reitin viimeistelytyöt. Kovavauhtisten erikoiskokeiden yksityiskohtia siis vielä hiotaan, mutta Jyväskylän Paviljongin messu- ja kongressikeskus tullaan näkemään tuttuun tapaan rallin keskuspaikkana, jossa sijaitsevat niin virallinen kilpailukeskus, mediakeskus kuin huoltoparkkikin.

”Haluaisimme totta kai, että Suomen MM-ralli ajettaisiin kesällä, mutta vallitsevan koronaviruspandemiatilanteen takia emme voineet jatkaa tapahtuman valmisteluja sellaisessa tilanteessa, jossa yleisön mahdollisuus osallistua tapahtumaan on epävarmalla pohjalla. Toisin kuin helmikuussa menestyksekkäästi järjestetty Arctic Rally Finland, Suomen MM-ralli on hyvin pitkälti katsojille räätälöity tapahtuma, ja me tarvitsemme rallifaneja onnistuneen tapahtuman luomiseen. Vaikka vielä ei olekaan täyttä varmuutta siitä, voimmeko toivottaa katsojat tervetulleiksi lokakuussakaan, toivomme että rokotusohjelman saaminen hyvään vauhtiin voi edesauttaa asiaa. Haluamme kiittää kaikkia paikallisia viranomaistahoja sekä kansainvälisen autoliitto FIA:n ja WRC Promoterin edustajia siitä, että uudet päivämäärät saatiin sovitettua kalenteriin. Pahoittelemme muutoksesta mahdollisesti aiheutuvaa vaivaa, mutta olemme kuitenkin vakuuttuneita siitä, että tämä on rallin, sidosryhmien ja kaikkien fanien kannalta paras ratkaisu”, AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Riku Bitter toteaa.

”Suomi on yksi rallin MM-sarjan alkuperäisistä osakilpailuista – historiallinen tapahtuma, joka upeine metsämaisemineen sekä huippunopeine, vuoristoratamaisine sorateineen on niin sanotusti pakko kokea. Meille oli tärkeää olla joustavia ja harkita kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja varmistaaksemme sen, että tapahtumalle löytyisi paikka tämän vuoden MM-kalenterissa, pandemian aiheuttamista, yhä jatkuvista ongelmista huolimatta. On mielenkiintoista nähdä tämä muutos, että tapahtuma siirtyy lokakuun alkuun ja varmasti hieman erilaisiin sääolosuhteisiin – toivottavasti katsojien kera, kansainvälisen autoliitto FIA:n rallipomo Yves Matton sanoo.

”Koronavirustilanne vaikuttaa edelleen rallin MM-sarjan kalenteriin kaudella 2021, niin kuin kaikkiin muihinkin kansainvälisiin, säännöllisesti järjestettäviin urheilutapahtumiin ja -sarjoihin ympäri maailmaa. Uskomme, että Suomen MM-rallin päivämäärämuutos heinäkuun lopusta lokakuun antaa faneille parhaat mahdollisuudet päästä liittymään seuraamme Jyväskylän seudun erikoiskokeilla. Suomalaisten rallifanien intohimo ja innostuneisuus ovat kerrassaan legendaarisia – ja niiden luoma tunnelma meiltä on tämän pandemian aikana valitettavasti puuttunut – joten hyödynnämme kaikki mahdollisuudet voidaksemme toivottaa suomalaiset fanit turvallisesti takaisin seuraamme”, rallin MM-sarjan promoottorin, WRC Promoter GmbH:n tapahtumajohtaja Simon Larkin sanoo. 

Kuva: @World

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa