Facebook Twitter Email Pinterest

Pajari tykitti JWRC-sarjan kolmospaikalle Kroatiassa

25.04.2021 / Jani Seppälä

Sami Pajari - Marko Salminen kaksikko avasi JWRC-kautensa Kroatiassa kaksijakoisesti. Tuloksena oli kilpailun kuudes tila, mutta kun erikoiskokeiden pohja-aikoja ajamalla saa lisäpisteitä, on kaksikko Kroatian avauksen jälkeen sarjan kolmantena.
 
Perjantain avaus tuli tarkkaillen neljänneksi nopeinta vauhtia, mutta jo kilpailun toisella erikoiskokeella syntyi yli 13 sekunnin pohja-aika ja suomalaispari siirtyi johtoon. Kolmannen erikoiskokeen vauhdikas ulosajo pudotti kuitenkin kaksikon kauas taakse, vaikka auto ja miehistö selvisivätkin yllättävän vähillä vahingoilla. Kyseisellä ja seuraavalla erikoiskokeella eroa kärkeen kertyi nelisen minuuttia ja sijoitus tippui kahdeksanneksi.
 
- Kolmannen erikoiskokeen loppuosalla oli nypyn yli oikea josta lensimme enemmän kuin osasimme odottaa. Alastulon jälkeen menimme tieltä ulos ja osuimme puustoon aika rajusti. Pääsimme kuitenkin raahautumaan huoltoon jossa M-Sportin mekaanikot tekivät kovan työn, jotta pääsimme jatkamaan kilpailua, kertasi Pajari perjantain päivähuollossa.

Perjantain jälkimmäinen neljän erikoiskokeen lenkki sujui vauhdillisesti erinomaisesti, ulosajosta huolimatta luotto ajamiseen oli hyvällä tasolla. Tuloksena oli kaksi pohja-aikaa, yksi kolmas sija ja yksi erikoiskoe jätettiin tuloksista huomioimatta, kun erikoiskoe keskeytettiin punaisilla lipuilla. 

- Hieman sekavat tuntemukset avauspäivän jälkeen. Uran toinen ralli asfaltilla ja vauhti oli hyvää, mutta oma virheeni nuotitusvaiheessa harmittaa. Tästä on otettava opiksi ja pyrimme jatkamaan samalla vauhdilla, erikoiskokeista saatavia pisteitä tavoitellen, summasi Pajari perjantain iltahuollossa.

Lauantain kahdeksan erikoiskokeen rupeama alkoi vaikeasti kun ajokkiin iski jarruongelma jollaista ei vuoristoteillä ajaessa toivoisi. Aikaero kärkeen kasvoi kahdella aamun ensimmäisellä pätkällä lähes minuutin, mutta seuraavilla ennen huoltoa ajetuilla kahdella erikoiskokeella tuloksena oli jälleen pohja-ajat. 

- Saimme jarrut kuntoon erikoiskokeiden välisellä siirtymällä ja sen jälkeen pystyimme taas nauttimaan ajamisesta, kertoi kuljettaja huollossa. 

Lauantain jälkimmäiset neljä erikoiskoetta tuottivat kolme pohja-aikaa ja yhden kolmannen sijan, ero kärkeen oli kiritty jälleen alle neljään minuuttiin. Kokonaiskilpailussa sijoitus oli tässä vaiheessa noussut kahdeksannesta kuudenneksi kun kanssakilpailijatkin kohtasivat ongelmia. Viidenteen sijaan matkaa oli tässä vaiheessa noin 40 sekuntia. 

- Loppujen lopuksi hyvä päivä, viisi pohja-aikaa ja paljon oppia asfaltilta. Koitetaan jatkaa samaa vielä viimeinenkin kilpailupäivä, fiilisteli Pajari lauantai-illan päätteeksi.

Sunnuntain neljän erikoiskokeen ajaminen käynnistyi autokunnalta hieman tahmeasti kuudenneksi nopeimpaan aikaan, mutta päivän toisella erikoiskokeella tärähti tulostaululle jälleen lähes 9 sekunnin pohja-aika. Päivän kolmas erikoiskoe ajettiin siirtymänä aiemmin lähteneen kilpailijan kaatuneen auton tukkiessa osittain tien. Viimeisellä erikoiskokeella panoksena olisi mahdollisesti viides sija, sillä edellä ollut brittiläinen William Creighton oli enää 1,1 sekuntia edellä. Kilpailun viimeisellä erikoiskokeella brittikuljettaja piti kuitenkin pintansa ollen 0,1 sekuntia suomalaisparia nopeampi. 

- Periaatteessa ensimmäinen asfalttiralli, viime syksyn Monza oli mitä oli, kun paikoin oli luntakin. Paljon tärkeää oppia tuli ja näimme että asfaltillakin vauhtia on. Tästä on hyvä lähteä kohti kuukauden kuluttua ajettavaa Portugalin osakilpailua sarjan kolmannelta sijalla, viestitti Pajari - Salminen kaksikko kilpailun jälkeen matkalla kohti Zagrebissa sijainnutta kilpailukeskusta.

Kilpailun voittoon ajoi brittipari Jon Armstrong  - Phil Hall, toiseksi Latvian Mārtiņš Sesks - Renars Francis ennen toista suomalaisparia Lauri Joona - Ari Koponen. 

Seuraavan kerran JWRC-sarjan kuljettajat ja Ford Fiesta Rally4 -ajokit ovat mukana toukokuun 20.-23. päivä Portugalissa ajettavassa MM-rallissa, jonka keskuspaikkana toimii maan luoteisosassa Porton kaupungin lähistöllä sijaitseva Matosinhos. 

Tulokset: https://www.wrc.com/en/wrcplus/live-timing/

Pisteet 1 / 5 osakilpailua: 

1. Armstrong 27p

2. Sesks 18p

3. Pajari 17p 

4. Joona 16p

5. Koci 15p

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 96 pistettä MäntsMK (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 85 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 81 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa