Facebook Twitter Email Pinterest

Röyhkiö aikoo haastaa kärkikuskit kesäkaudella

25.05.2021 / Jarno Saari

Aleksi Röyhkiö siirtyi tälle kaudelle etuvetokalustosta Ralli SM -sarjanpääluokkaan ja Skoda Fabia R5:n rattiin. 20-vuotias ylöjärveläinen kilpailee TGS Worldwide -tiimin vahvuudessa.

Toinen talvikauden osakilpailu antoi jo viitteitä PR-Racingia edustavan nuorukaisen vauhdista viidennen sijan myötä, mutta kesäkauden kisoissa tarkoituksena olisi haastaa tosissaan SM1-luokan kokeneita kärkikuskeja.

Kevättauon aikana Röyhkiö Motorsport -tiimissä on valmistauduttu huolella tulevan kesän koitoksiin. Kilpailukalustoon tehtiin lähes täydellinen huolto. Vain moottori on ennallaan, kun voimanlähteessä vielä oli huoltovälin kilometrejä hyvin jäljellä.

- Kalusto on huippuiskussa ja testit soralla ovat sujuneet hyvin. Kuljettajat ovat treenanneet fysiikkaa ja tietenkin nuottia, Röyhkiö selvittää.

- Olemme tiimin kanssa budjetoineet SM-rallien oheen riittävän määrän testejä ja treenikisoja, joiden avulla pyritään nostamaan oma taso kärkeä kohti kesäkaudella.

Aleksi Röyhkiö ja kartanlukija Ville Mannisenmäki ajoivat toukokuun puolivälissä Rengas Turku -rallin testikisana ennen kotimaisen arvosarjan kesäkauden avauskisaa, Mad-Croc Länsirannikon Rallia.

- Treenikisan kolmas sija ja kilpailukykyiset pätkäajat näyttivät sen, että kehitystä on vauhdin puolesta tapahtunut. Tosi hyvillä mielin lähdemme kohti Turun ympäristön SM-rallia.

- Kaksipäiväisen rallin ensimmäiset kolme erikoiskoetta ajetaan perjantaina asfaltilla, joka tarjoaa lisää haasteita. Saattaa olla, että
kestopäällysteellä tulee suurempia aikaeroja kuin lauantain sorapätkillä, Röyhkiö arveli. 

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa