Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholmin tähtää palkintopallille Liedossa

27.05.2021 / Marko Mäkinen

Ralli SM-sarja jatkuu huomenna kaksipäiväisellä SM Länsirannikon rallilla Liedossa. SM1-luokan pisteissä kolmantena ajava Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen starttaavat kesäkauden avaukseen TGS Worldwiden Škoda Fabia R5 Evolla palkintopalli tavoitteenaan.
 
Ralli SM-sarjan kesäkauden avausosakilpailu Länsirannikon-ralli kilpaillaan tulevana viikonloppuna kaksipäiväisenä tapahtumana Liedossa. Ralli käynnistyy perjantai-iltana kolmella kestopäällysteerikoiskokeella ja jatkuu lauantaina kymmenellä soraerikoiskokeella.

SM1-luokan pisteissä kolmantena talvikauden jälkeen ajava GRX-tiimin Emil Lindholm pääsi Portugalin MM-rallin jälkeisen koronakaranteeninsa takia vasta tänään torstaina ajamaan viikonlopun rallia valmistavat testit, ja kaikki on kunnossa tulevaan.

Lindholm ja Reeta Hämäläinen kilpailevat Liedossa tutulla TGS Worldwiden Škoda Fabia R5 Evolla ja MRF:n rallirenkailla. Kaksikon lähtönumero on 3.

- Testit menivät hyvin. Valmistautuminen viikonlopun ralliin oli karanteeniasioiden kanssa hieman haastavaa. Kysymyksessä on omaehtoinen karanteeni, mutta kuten tässä viime päivinä on nähty, on parasta noudattaa suosituksia.

Paluu suomalaiselle soratielle oli mieluinen.

- Viime viikonloppuna ajoimme rallia 80 km/h keskituntinopeudella, tänään testeissä 138 km/h keskinopeudella. Aika raju muutos, mutta mieluinen sellainen. Fiilis on hyvä. Auto tuntui hyvältä, emmekä me oikeastaan tehneet mitään muutoksia. Kokeilimme erilaisia rengasseoksia ja keräsimme niistä tietoa. Kaikki on kunnossa, Lindholm totesi testinsä jälkeen.

SM Länsirannikon-ralli käynnistyy huomenna perjantaina kolmella kestopäällyste-erikoiskokeella.

- Mielestäni se on hauska haaste. Ajotyyli muuttuu vain vähän. Eihän ne erikoiskokeet asfalttirallia ole missään nimessä vaan sellaista pikkuluisuttelua. Viikonloppuna ei ole kovin pitkiä erikoiskokeita, joten on tärkeää, että renkaat ovat heti EK:n lähdössä toimintalämmössä.

- Hauska ajaa kotimaassa soralla. Meille on kesäkelille uusi rengas, ja on kiva nähdä, miten pärjäämme MRF:n kanssa Suomessa. Olen sitä mieltä, että kysymyksessä on hyvä rengas, jonka eteen valmistaja on tehnyt kovasti töitä. Palkintopallisija on tavoitteenamme, Lindholm toteaa.

Kesäkauden ensimmäinen SM-osakilpailu käynnistyy tulevana perjantaina klo 19:01 alkaen Liedosta. Illan ohjelmassa on kolme kestopäällysteellä ajettavaa erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 23,28 km. Ralli jatkuu lauantaiaamuna klo 7:55 alkaen. Päivän ohjelmassa on kymmenen soraerikoiskoetta, joiden yhteispituus on 78,33 km. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan rallin maalipaikalle Lietoon lauantaina iltapäivästä klo 17:45 alkaen. 

Kuva: Timo Nikkilä

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa