Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Markkanen innolla SM Mad Croc Länsirannikon ralliin uuden tiimin väreissä

28.05.2021 / Saku Jokisalo

SM1-luokassa ajava Kalle Markkanen kartanlukijansa Kristian Temosen kanssa ovat valmistautuneet rallin SM-sarjan kesäkauden avaukseen huolella ja testiä ajaen. Myös tiimi on vaihtunut, sillä kaksikko jatkaa SM-sarjaa TGS Worldwiden riveissä. Turun teille miehet lähtevät parantamaan talven tuloksia ja suoritusta.

- Hyvällä mielellä ja innoissaan lähdemme kohti Turun tunnetusti upeita teitä. Olemme tehneet autoon uuden alustan ja ajaneet iskaritestiä kuluneella viikolla Mäntyharjulla, toteaa Kalle Markkanen.

Uuden tiimiin liittyminen liittyy miesten haluun kehittyä yhä paremmaksi kuljettajaksi ja seuraavan askelman ottamiseen.

- Iso päätöshän tämä on, ei siitä pääse mihinkään. Mutta ollakseen paras, on pelattava parhaiden pelaajien kanssa. Tähän uskon meillä olevan parhaat mahdollisuudet juuri TGS Worldwiden kanssa. Haluan kiittää Printsportia meidän uramme eteenpäin viemisestä ja nyt kokeillaan siipiämme uudessa pilttuussa, pohtii Markkanen.

Turun seudulla ajettava SM Mad Croc Länsirannikon ralli ajetaan tulevana viikonloppuna sisältäen perjantaina ajettavat kolme asfalttierikoiskoetta ja lauantaina ajettavat kymmenen soraerikoiskoetta. Rallin maaliin Lietoon tullaan lauantaina illansuussa. Kalle ja Kristian ovat asettaneet itselleen kovat tavoitteet tulevaan koitokseen.

- Kyllähän me ehdottomasti haluamme parantaa talven koitoksista, sillä siitä jäi aika paljon hampaankoloon. Perjantai-illan asfalttierikoiskokeet ovat kaikille varmasti haastavia, kun pitää sorarenkailla ajaa, mutta tehdään parhaamme. Lauantaina sitten olisi tarjolla tunnetusti nopeita ja haastavia teitä ja meidän selkeä tavoite on olla paljon lähempänä kärkeä kuin aiemmin. Eli kaasu pohjassa pitää taas mennä, päättää hymylevä Kalle Markkanen.

Rallin SM-sarjan ensimmäistä osakilpailua ei valitettavasti pääse yleisö seuraamaan, mutta Ralli-SM:n sivujen ja Facebookin sekä rallin sivujen livelähetyksen kautta pääsee nauttimaan rallitunnelmasta myös kotisohvalta. Ensimmäinen erikoiskoe alkaa perjantaina 28.5.2021 klo 19.40 ja viimeinen erikoiskoe on vuorossa lauantaina 29.5.2021 klo 17.13. Kärkeä maaliin Lietoon odotellaan klo 17.41. 

Kuva: Timo Pullikka

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa