Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Herrasella edessä uusi kokemus asfaltilla - "Mielenkiintoinen homma, joka tuo lisämaustetta"

28.05.2021 / Taneli Niinimäki

17-vuotiaan Jäälistä kotoisin olevan Toni Herrasen kisakausi jatkuu tänä viikonloppuna, kun Ralli SM -sarjan kesäkausi polkaistaan käyntiin Liedon maisemissa.

Myös MM-sarjassa tällä kaudella debytoineella Herrasella on nyt takana kolme kilpailua Rally4 -luokan Ford Fiestalla. Nuorukainen on ajoittain tyytyväinen alkukauden esityksiinsä, mutta löytää omasta ajosta myös parannettavaa.

- Autosta ei ole vielä hirveästi kokemusta, mutta vauhtia löytyy jo ajoittain hyvin. Tasaisuutta ja varmuutta pitäisi vielä saada omaan tekemiseen enemmän, mutta se toki tulee kokemuksen kautta, Herranen lupaa.

Rallin SM-sarja palaa lähes kolmen kuukauden tauolta, kun kuljettajat pääsevät tositoimiin viikonloppuna.

- Nyt tässä on ollut hyvin aikaa treenata ajamista, nuottia ja fysiikkaa. AKK:n ajovalmennusleirillä saatiin myös autoa hyvin säätöihin.

Viime viikonloppuna Herranen osallistui kartanlukijansa Sebastian Virtasen kanssa testimielessä Mäntsälässä ajettuun Aero Rallin. Tuloksena reilu luokkavoitto ja pohjat jokaisella erikoiskokeelle.

- Mäntsälästä saatiin hyvää fiilistä ajoon. Se sujui oikein hyvänä treeninä tähän kisaan. Tällä viikolla ajettiin vielä vähän asfalttitestiä, säädettiin rengaspaineita sun muuta, Herranen kertoo.

Liedon SM Mad-Croc Länsirannikon Rallissa ajetaankin poikkeuksellisesti kaikki perjantain kolme erikoiskoetta asfaltilla. Tämä on SM-sarjassa erittäin harvinaista, eikä monilla kotimaan kuljettajilla ole kestopäällysteeltä juurikaan kisakokemusta.

- Mun mielestä oikein mielenkiintoinen homma, joka tuo lisämaustetta ja sekoittaa pakkaa. Tulee varmasti jonkin verran eroja heti alussa, mutta ei haittaa ollenkaan.

- Innolla odotan, että pääsee taas kunnolla ajamaan. Olen aina tykännyt kesäkisoista, joten hyvillä fiiliksillä lähdetään, Herranen toteaa mielissään. 

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa