Facebook Twitter Email Pinterest

Juho Koski-Lammi voittoon Rallin SM-sarjan kesäavauksessa

30.05.2021 / Koski-Lammi Motorsport -tiedotus

Juho Koski-Lammi mynämäkeläiskartturinsa Arttu Vastamäen kanssa kaasuttelivat selvään voittoon Rallin SM-sarjan SM4-luokassa Länsirannikon rallissa Liedossa. Marginaalia toiseksi sijoittuneeseen Oskari Heikkiseen kertyi yli minuutti. Koski-Lammi kirkasti samalla parhaan tuloksensa Rallin SM-sarjassa, kun viimesyksyinen Pohjanmaa rallin kakkostila SM3-luokassa kirkastui ykkössijaan.

Mad Croc SM Länsirannikon ralli alkoi perjantai-iltana kolmen asfalttipikataipaleen voimin, jotka toivat oman mausteensa kilpailuun. Ne sopivatkin Volkswagen Poloa kuljettavalle Koski-Lammille hyvin ja niihin jokaiselle syntyi pohja-ajan arvoinen kellotus. Näin johtoa yötauolle siirryttäessä oli 17 sekuntia.

Lauantaiaamu kirkastui aurinkoisena ja jalasjärveläiskuljettaja oli heti startista hereillä. Lauantain ensimmäiseen huoltoon tultaessa, pohja-aikatehtailu jatkui ja marginaali kärjessä oli venähtänyt jo turvallisen tuntuiseen 50 sekuntiin. Seuraavista kolmesta erikoiskokeesta, kaksi kirjattiin Koski-Lammin nimiin ja ero viimeisessä huollossa toisena kaasutelleeseen Oskari Heikkiseen oli lähes minuutti. - Koitetaan pitää sama rytmi päällä, sanoi Koski-Lammi viimeisessä huollossa.

Kilpailun viimeisen erikoiskokeen mentyä siirtymäksi, toisen huollon jälkeen oli jäljellä enää kolme erikoiskoetta. Niihin syntyi jälleen kaksi erikoiskoepohjaa ja maalissa SM4-luokan voittoa voitiin juhlia yli minuutin erolla. Selvästä voitosta kertoo myös kahdestatoista mahdollisesta pätkäpohjasta ajetut kymmenen pohja-aikaa.

- Onhan se hienoa voittaa. Omaa ajoa ajettiin koko viikonloppu ja missään kohtaa ei tarvinnut puristaa. Kotikisaan Pohjanmaa ralliin on mukava lähteä, kun vielä sarjassakin on mahdollisuuksia taistella mitaleista, tuumii iloinen Juho Koski-Lammi voittoisasta viikonlopusta ja muutaman viikon päässä siintävästä Rallin SM-sarjan neljännestä osakilpailusta.

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa