Facebook Twitter Email Pinterest

Miro Sakko vaikeuksista huolimatta innolla Pohjanmaalle

13.06.2021 / Ralli SM / Viestintä

Nuorten SM-sarjan sijalta viisi lähtee SM Pohjanmaa Ralliin Miro Sakko (OFK-125) - Karri Väänänen (LakUA) Ford Fiesta 1,6 kilpurillaan.

Edellinen osakilpailu Liedossa tuotti komeasti kilpailun kolmannen tilan, talvella Kouvolasta tulleen kahdeksannen sijan jatkeeksi. Aikavertailuja tehtäessä voidaan todeta selkeää vauhdin kasvua talvelta kesälle siirryttäessä, ero kärkeen supistui huomattavasti.
 
- Länsirannikkon Ralli meni yli odotuksien ja tulokseen täytyy olla erittäin tyytyväinen, sillä ennen Länsirannikon Rallia olin viimeksi ajanut lumella. Yleisesti ottaen tulostasoa on aina mahdollista parantaa testaamalla, mutta valitettavasti auto hajosi heti ensimmäisillä vedoilla ja testit Pohjanmaa Ralliin jäivät nyt erittäin lyhyiksi, kertoo Miro valmistautumisesta kauden kolmanteen osakilpailuun.
 
Jollain tapaa huono tuuri on kasautunut tänä vuonna 18 vuotta täyttävän kuljettajan ja Pohjanmaa Rallin suhteessa. Tässä kohtaa voitaneen toivoa että kolmas kerta toden sanoo.
 
- Olen ollut Pohjanmaa Rallissa mukana kahdesti aiemmin. Rallit ovat kuitenkin päättyneet ensimmäisille erikoiskokeille teknisten vikojen vuoksi, joten kokemusta on jäänyt saamatta paljon Pohjanmaan teistä.  Helppoa ei ole nytkään, loppuviikko meneekin moottorin kasailemisessa. Yritetään löytää tarvittavat osat ja saada vehkeet viivalle. Myös panosta on hiukan nostettu, sillä ikivanhat renkaat on uusittu tukijoiden avulla. Siitä valtavan iso kiitos heille, kiittelee Miro tukijoukkojaan.
 
Vaikeuksista huolimatta taistelutahtoa ei puutu, kausi on sujunut toivotun tavoitteen mukaisesti ja tulevaa rallia odotetaan jo hyvin innokkaasti.
 
- Kouvolan heikosta suorituksesta huolimatta olemme kauden tavoitteessa eli TOP 5 -tuloksessa ja jokaisessa rallissa olemme päässeet pisteille. Pohjanmaalla tavoite on hiukan kiriä eroa kärkeen ja lähteä taistelemaan podium paikasta uudelleen. 
 
- Erittäin hienoa päästä ajamaan "Isojen poikien" mukana myös perjantai. Tunnelma olisi vielä enemmän katossa, jos päästäisiin ajamaan pimeällä perjantain pätkät. Emme malta odottaa kartturin kanssa pääsevämme taas rallia tyrkkäämään, kertoo Miro Sakko innostuneesti autokunnan tunnelmia.
 
Kuva: Marko Kyöstilä 

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa