Facebook Twitter Email Pinterest

Salolla SM Pohjanmaa-ralliin palikat kohdillaan

15.06.2021 / Marko Mäkinen

Ralli SM-sarjan kesäkausi jatkuu tulevana viikonloppuna kaksipäiväisellä SM Pohjanmaa-rallilla Seinäjoella. Etelä-Pohjanmaata kiertelevälle reitille startataan perjantai-iltana ja ralli päättyy lauantaina alkuillasta takaisin Seinäjoelle.

Škoda Fabia R5 Evolla kilpailevat Juha Salo ja Mikko Markkula starttaavat matkaan lähtönumerolla 3. Testit on ajettu ja kaikki on valmista tulevaan.

- Autoa on kokeiltu. Ajo on ollut enemmän sellaista ranteiden notkistelua kuin testaamista. Kaikki on valmista, ei mitään sen puoleen. Lakeuksille lähdemme tekemään tulosta. Kärjessä pitäisi olla, sillä sitä paikkaa me jokaisessa rallissa lähdemme tavoittelemaan. Virheisiin ei ole varaa, Salo muistuttaa.

Ennakkotietojen mukaan rallireitti on edellisvuosista kokenut uudistuksia. Muun muassa lauantain kilpailupäivä suuntautuu Seinäjoelta etelään Jalasjärveä kohti.

- Uudet ilmansuunnat ovat aina hyväksi. Toivotaan, että etelämpänä ei olisi yhtä nopeaa tietä ja niin pitkiä suoria kuin Seinäjoen pohjoispuolella yleensä on ollut. Jalasjärven suunnan teistä ei ole mitään ennakkokäsitystä. Voisin kuvitella, että ne eivät ole yhtä suoria. Tosin reitti on kaikille sama, ja mielenkiintoinen kisa varmasti tulossa. Kun vauhtia on niin jarrutusmerkit pitää olla kohdillaan, ja rytminvaihdoksia on varmasti tiedossa. Kolmantena autona reitillä on hyvä paikka ajaa.

Liedon SM-rallin jälkeen Salon Škoda on huollettu ja testin perusteella matkaan on pakattu paras valikoima Michelin rallirenkaita.

- Ajoin viime viikonloppuna rengasvertailutestiä ja löysimme lääkkeet siihen, että minkälaiset renkaat sopivat parhaiten ajotyyliini. Keli on viikonloppuna kuiva, jopa helteinen, joten uskon, että tilanne osaltamme vain paranee. Toivotaan, että Pohjanmaalla ei viljellä heinäpaaleja sisäkurveihin yhtä runsaasti kuin edellisessä rallissa. Uskon, että meillä on Pohjanmaa-ralliin palikat kohdillaan, Salo sanoo.

SM Pohjanmaa-ralli käynnistyy Seinäjoelta jo perjantai-iltana klo 19:01 alkaen. Illan ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 32,76 km. Ralli jatkuu lauantaiaamuna klo 10:01 alkaen. Päivän ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 89,02 km. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan rallin maaliin Seinäjoelle lauantai-iltana klo 18:20 alkaen. 

Kuva: Jarno Saari

 

 

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa