Facebook Twitter Email Pinterest

Mika Korvola jatkaa junnujen SM-kultajahtia Pohjanmaa Rallissa

15.06.2021 / Ralli SM / Viestintä

Juniorien pistekakkosena Pohjanmaa Ralliin starttaa EPUA:n sutjakka kaksikko Mika Korvola - Miika Saari Honda Civicillä. Kaksikko painottaa, että sutjakka on tässä yhteydessä vertauskuva puheen verbaalisuudelle, joista onkin saatu tiimin mainioilla facebook-videoilla todisteita.

Alkukausi sarjassa on ollut menestyksekäs, tuloksena kaksi luokkavoittoa. RSJM1-luokassa on kuitenkin ollut määrällisesti vähemmän kilpailijoita kuin sarjajohdossa ajavan Riku Kosken nelosluokassa, joten sen myötä Koski johtaa yhdellä pisteellä.
Kauden menestyksekkäästä alusta huolimatta, ongelmitta ei menestys ole Honda-kaksikolle ole tullut.
 
-Vähän oli Länsirannikolla ongelmia kun vaihteet takkusi neljänneltä erikoiskokeelta lähtien, huollossa saatiin vaijerit pysymään taas linjassa niin meni 1,3 ja 5-vaihteet taas paremmin päälle. Maalissa sijoitus oli yllätys kun voitimmekin. Ajattelimme että olemme toisena kun koko päivän toisena oltiin, mutta kilpatoverikin oli ajautunut teknisiin ongelmiin ja näin siis voitimme, kertoo Mika Korvola Liedon osakilpailun tapahtumista.
 
SM Pohjanmaa Ralli on kaksikolle kauden kisoista lähimpänä ja toimittaa sarjan osalta sikäli kotikisaa. Ylimääräistä painetta tai etenkään hyötyä aiheesta ei ole odotettavissa.
 
-Ensimmäisestä sijasta lähdetään ajamaan, mutta lujaa saa taas mennä on siellä niin kovia nimiä listassa taas.Viime vuonna Pohjanmaa Ralli tuli käytyä ajamassa mutta pätkät on vissiin kaikki uusia nyt, niin eipä ole niistäkään muistikuvista mitään hyötyä.
 
-Autoa tässä nyt on vähän huollettu kuntoon kun se kevään tauolla jäi tekemättä, mutta katotaan jos pikku treenit ehtisi ajaa tässä kisaviikolla niin voisi olla hyvä, kertoo Korvola.
 
SM Pohjanmaa Rallin myötä RSJM-sarja on puolivälissä ja kilpailun jälkeen jo yli puolet onkin ajettu. Korvola Racingin tavoite on kauteen lähtiessä ollut selkeä, eikä siitä olla tinkimässä.
 
-Mestaruutta on lähdetty hakemaan ja sitä koitetaan hakea edelleen, mutta aika näyttää mitä sieltä sitten lopulta tulee, summaa Mika Korvola tavoitteita.
 
Monesti kuulee kilpailunjärjestäjien arvailevan ajatetaanko kaikkia luokkia kahtena päivänä vai yhtenä päivänä, kuinka Korvola Racing suhtautuu siihen että kilpailu polkaistaan kahdella erikoiskokeella käyntiin jo perjantaina.
 
-Mukavaahan tuo on kun on kaksipäiväinen kisa, kertoo Korvola mielipiteenään. 
 
Marko Kyöstilä / AKK

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa