Facebook Twitter Email Pinterest

Tuukka Kauppinen muiden jahdattavana Pohjanmaan SM:ään

16.06.2021 / Ralli SM / Viestintä

Nuorten SM:n piikkipaikalla SM Pohjanmaa Ralliin starttaaavat Tuukka Kauppinen (HuuhaUA) - Veli-Pekka Karttunen (AL-Kangasniemi) Honda Civicillä.

Laukaan Äijälän kylän 14-vuotias rallitalentti on ajanut Nuorten SM:ssä hyvän alkukauden, Kouvolassa talvella kakkossija, Liedossa kesän avauksessa voitto. Kun Pohjanmaan osakilpailu saadaan ajettua, taittuu kausi jo yli puolen välin, kolme viidestä osakilpailusta on silloin ajettu.
 
- Länsirannikon ralli sujui todella hyvin. Alussa oli tiukkaa vääntöä, sitten rupesi porukkaa tippumaan pois. Vielä kahdeksannen erikoiskokeen jälkeen oli kärkikahinoissa vain muutaman sekunnin ero, joka lopulta kääntyi meille voitoksi. Tyytyväinen täytyy tulokseen olla, kertaa Kauppinen edellistä kilpailua.
 
Pohjanmaan kaksipäiväiselle kilpailulle ei ole sen suurempia suunnitelmia tai taktiikoita laadittu. Kolmen viikon tauko on kuitenkin pyritty hyödyntämään onnistuneesti.
 
- Samalla tavalla jatketaan ja koitetaan pysyä kärkikahinoissa. Pohjanmaa on minulle jälleen ihan uutta seutua, ei ole tullut siellä ajettua. Autoa on käyty vähän läpi tässä tauon aikana ja kävin toisella autollamme Korpilahdella ajamassa ensimmäisen nuottikisani. Autoa vaivasi hieman tehottomuus joten nuotista ei sinällään saatu potentiaalia täysin ulosmitattua, kertoo Tuukka.
 
Kovatasoisessa Nuorten SM-sarjassa menestyminen ei tule helpolla, lahjakkuuden, sinnikkyyden ja harjoittelun kautta hyviä tuloksia kuitenkin on saavutettavissa.
 
- Suoritukset on tähän mennessä kautta tavoitteisiin peilaten jopa hieman yläkantissa. En minä kärkipaikkaa ole osannut oikein unelmoidakaan kun tavoitteet ovat olleet koko ajan kolmen joukkoon ja maaliin päästen. Taso on luokassa kova, toteaa Tuukka.
 
Seinäjoen osakilpailu starttaa Nuorten SM:nkin osalta jo perjantaina kahdella erikoiskokeella, joille mittaa kertyy hieman alle 33 kilometriä. Lauantaina ajetaan kuusi erikoiskoetta joilla mittaa 89 kilometriä. Varsin mukava määrä ajamista on siis luvassa.
 
- Saapa nähdä, ei ole aiemmin tullut kaksipäiväistä kilpailua ajettua, saakohan sitä edes nukuttua yöllä, myhäilee Kauppinen rauhallisen oloisena.
 
Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa