Facebook Twitter Email Pinterest

Pensas luottaa tasaiseen vauhtiin Pohjanmaan ralliteillä

17.06.2021 / JiiVee Korpela

Rallin SM-sarjan kauden neljäs osakilpailu kurvaillaan tulevan viikonlopun aikana Pohjanmaa Rallin merkeissä Seinäjoen ympäristössä. Renault Meganea käskevä Jere Pensas lähtee kahden päivän koitokseen SM4 -luokan pistetaulukon kakkospaikan puolustajana. Laihialainen luottaa rallissa tasaisen vauhdin taktiikkaan.

Pohjanmaa Ralli käynnistyy perjantaina 18. kesäkuuta kahdella erikoiskokeella. Rallin ratkaisut ajetaan lauantain kuudella erikoiskokeella. Pensas ja kartanlukija Jouni Saarijärvi hakivat rallifiilistä kisaviikon nuottitreeneistä.

-Pyritään siihen, että rallin nuotit tulisivat helposti paperille heti ensimmäisestä erikoiskokeesta alkaen. Perjantaina ajetaan kilpaa jo sen verran reipas määrä kilometrejä, että heti alusta saakka pitää olla hyvin hereillä. Lauantaille ei voi jättää mitään kirittävää, Pensas avasi.

-Mitään erikoista vauhdin jakoa ei ole suunniteltu. Kilpailu luokassa on niin kova, että koko reitti on vedettävä sen minkä osaa. Riskejä ei kuitenkaan kannata ottaa, koska vain kunnon pistepotilla pysymme mukana mitalin tavoittelussa. Tasaisen kova vauhti kaikille kahdeksalle erikoiskokeelle, sillä tavoittelemme kolmen joukkoon.

Pohjanmaa Ralli käynnistyy perjantaina illalla klo 19:01 Seinäjoen torilta. Lauantain erikoiskokeille startataan Rengastien Autotarvikkeen tontilta aamupäivällä klo 10:01. Kuuden kiirustaipaleen jälkeen rallikaravaani suuntaa maalipaikalle Seinäjoen torille. Sinne ensimmäinen kilpailupari saapuu klo 18:20.

Kuva: Sportkuvat / Eero Auvinen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa