Facebook Twitter Email Pinterest

Pynnönen pakkolomalta SM Pohjanmaa Ralliin

18.06.2021 / Jani Seppälä / Pynnönen Racing -tiedotus

Viime vuoden elokuussa suuntasi Ville Pynnönen (JyvUA) toteuttamaan unelmaansa kartanlukijansa Kari Kallion (UuUA) kanssa. Unelmana oli ajaa kilpaa ulkomailla.

Kaksikko ilmoittautui Rally Liepajaan, EM-tason kilpailuun Latviassa. Kilpailu sujui hyvin kunnes kilpailun toisena päivänä, kisan yhdeksännellä erikoiskokeella tapahtui liikaa, Skoda Fabia pyöri rajusti tieltä ulos.
 
Ensituntemus oli että kalusto koki suurimmat vauriot, mutta myöhemmin Keski-Suomen keskussairaalassa tehdyissä tarkemmissa tutkimuksissa Pynnösellä havaittiin kaulavaltimon seinämässä repeämä, edessä olisi pitkä toipumisjakso, vähintään puoli vuotta.
 
Kevättalvella kaksikko kävi jo hieman lumilla kokeilemassa ja ajohaluja poistamassaTeemu Asunmaan Kia Rio N5-ajokilla testeissä, mutta kilpaileminen ei siinä vaiheessa vielä ollut ajankohtaista. Nyt 10 kuukauden kuluttua ulosajosta, ovat Pynnönen ja Kallio jälleen viivalla, kun TGS Worldwiden ilmoittama Skoda Fabia R5 starttaa perjantai-iltana SM Pohjanmaa Rallin reitille. Poltetta lajiin ei ainakaan puutu.
 
- Kyllähän se niin meni että Länsirannikon Rallissa ollessani Ralli SM:n Youtube-lähetyksessä haastattelijana, kasvoi polte jo liian isoksi, poltetta oli toki jo sitä ennenkin. Kun pääsi näkemään autoja läheltä ja tuttavia jututtamaan, sekä ajamaan pätkiä läpi niin kyllä se oli kuin bensaa heittäisi liekkeihin.
 
- Seuraavalla viikolla Länsirannikon jälkeen kun Pohjanmaalle oli ilmoittautuminen loppumassa, soitin Karille että tarttis lähteä Seinäjoelle ajamaan. Ilman isompia vastalauseita mies mukaan innostui taas vierelle, kertaa Pynnönen suunnitelmansa toteutumista.
 
Pohjanmaalle valmistautumiseen suoritettiin onnistuneet testit Puumalassa, jännitystä ja odotusta oli ilmassa.
 
- Keskiviikkona tässä kisan alla oli jännät fiilikset kun päästiin testeihin. Hetken aikaa sitä ajatteli että mitenkäs tätä kilpuria ajettiinkaan, mutta yllättävänkin nopeasti kaikki muistui mieleen ja tutut naamat tiimissä loivat tunteen kuin kotiin palaisi ulkomaan matkalta.
 
- Tismalleen samat säädöt autossa kuin Latviassa, ei lähdetty mihinkään säätöruljansseihin kun auto tuntui hyvältä. Sain keskittyä siihen omaan ajoon vain, nopeasti se muistui kuinka auto reagoi kääntämiseen, kuinka viime tinkaan jarrutukset voi jättää jne.
 
- Pohjanmaalle suurin tekijä suorituksen kokonaisuuteen varmasti on se saako nuotin kohdalleen ja ymmärtääkö sitä kuinka kovaa noilla autoilla voi mihinkin mennä. Vakuutukset on kunnossa ja tietä pitkin pyritään tulemaan, vaikka autokuntaamme onkin suuria viihdearvollisia odotuksia  tietyistä syistä asetettu, pyritään sellaiset toiveet pitämään tyhjinä, naurahtaa kilpailunumerolla 11 starttaava Pynnönen.
 
SM Pohjanmaa Ralli starttaa Seinäjoen torilta perjantaina klo 19:01. Samaan paikkaan saavutaan maaliin lauantaina illansuussa klo 18:20, jossa myös palkintojenjaot suoritetaan. Kilpailussa ajetaan perjantaina kaksi erikoiskoetta, mitaltaan liki 33 kilometriä, lauantain kuudelle erikoiskokeelle mittaa on saatu 89 kilometriä.
 
Ralli SM:n nettisivulta löytyy kilpailun seuraamiseen hyödyllisiä linkkejä tulospalveluun, GPS-seurantaan ja jopa Youtubesta tulevaan live-lähetykseen.
 
Kuva: Tarja Lipsanen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa