Facebook Twitter Email Pinterest

Nuorissa ja Junioreissa draamaa jo kilpailun alussa

18.06.2021 / Ralli SM / Viestintä

Rallin Juniorien Suomenmestaruussarjan kauden toinen osakilpailu polkaistiin käyntiin perjantai-iltana Seinäjoella. Kahden erikoiskokeen tuottamat 33 kilometriä tuottivat jo merkittäviä tapahtumia tuloslistoilla.

Nuorten luokassa kauden avauskilpailun talvella Kouvolassa voittanut Jooa Iivari avasi parhaiten ja ajoi pohjat 3,3 sekunnin erolla Tuukka Kauppiseen.
 
Maalin at:lle saavuttaessa autosta kuitenkin katosivat virrat ja edessä oli keskeytys. Johtopaikka periytyi siis nopeasti Kauppiselle.
 
Kauppinen piti johtopaikan kakkosen jälkeenkin, Justus Räikkönen ajaa jälleen podiumin arvoisesti ja on yötauolle saavuttaessa toisena 17,1 sekuntia Kauppisesta. Kärkikaksikko siis sama kuin Länsirannikon Rallin lopputuloksissa. Kolmantena on Veeti Pulkkinen 28,8 sekuntia kärjestä, aivan kantaan neljänneksi on ajanut Tuukka-Matias Kivioja, vain 1,7 sekuntia Pulkkisesta.
 
Junioreissakin draaman aineksia
 
Junioreiden luokassa 1 ajaa Juhani Luoma muilta karkuun ajettuaan kahdet pohjat. SM-pisteissä toisena oleva Mika Korvola epäonnistui avauspätkällä, eroa on kaikkiaan nyt 19,8 sekuntia. Kolmantena ajava Tero Tukiainen on 31,9 sekuntia kärjestä.
 
Luokassa 2 Markus Latvanen on ainoa osallistuja ja on edelleen kilpailussa mukana
 
Luokassa 3 tapahtui heti avauksessa. SM-pisteissä kolmantena ollut Juhani Männikkö keskeytti ja kärkipaikan nappasi Topi Kärki. Luokan kakkosena ajava Tino Nikkanen oli ongelmissa toisella erikoiskokeella ja Kärki karkasi yli 10 minuutilla.
 
Luokassa 4 ei myöskään puuttunut draamaa. Sarjajohtaja Riku Koski koki rengasrikon avauspätkällä, jääden Tuomo Väli-Toralalle 7,3 sekuntia. Toisella erikoiskokeella Koski ei antanut muille armoa, vaan ajoi miltei sekunti per kilometri muita kovempaa. Yötauolla Koski johdossa, Väli-Torala toisena tasa-ajalla. Kolmantena on Terho Luoma 36,3 sekuntia kärjestä. 
 
Kuva: Marko Kyöstilä / AKK

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa