Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Markkasella nousujohteinen Pohjanmaan SM-ralli

21.06.2021 / Saku Jokisalo

SM Mad Croc Länsirannikon rallin päätyttyä pettymykseen ja kaatoon lähtivät Kalle Markkanen ja Kristian Temonen hakemaan SM Pohjanmaa -rallista hyvää tulosta. Perjantaina eroa kertyi kärkeen liikaa, mutta lauantaina ajo kulki nousujohteisesti.

Edellisen SM-osakilpailun jälkeen Markkasen tallissa vietettiin pitkiä iltoja ja päiviä rakentaen miesten autoa uudelleen, joten kilpailuun valmistautuminen jäi tavanomaista lyhyemmäksi. Torstaina mittariin saatiin noin 20km testiä, jonka turvin Kalle ja Kristian lähtivät Pohjanmaan upeille rallipoluille.
 
- Tässä kohtaa on syytä kiittää kaikkia mukana olleita henkilöitä ja yhteistyökumppaneita, joita ilman emme olisi päässeet viivalle näin pian kaadon jälkeen. Erityiskiitos Timo ”Snake” Heikkiselle suuresta avusta. Lakki päästä ja syvä kumarrus, kiittelee Kalle Markkanen.

Perjantain osalta ajaminen oli todella vaisua ja ero kärkeen venähti kahdella erikoiskokeella jo 43 sekuntiin sijoituksen ollessa SM1-luokassa vaatimaton yhdeksäs. Haastattelussa Kalle manasikin omaa ajamista melko suorin sanoin.

- Olihan tämä nyt ihan kauheaa ajamista, jarrutan varmaan 100m liian aikaisin joka paikkaan. Näköjään viime kisan kaato painaa vielä takaraivossa, tästä on pakko parantaa, totesi Kalle toisen erikoiskokeen maalihaastattelussa.

Lauantaina ajetuille kuudelle hienolle erikoiskokeelle Kalle ja Kristian saivatkin hyvän yrityksen ja vauhdin päälle ajaen lähemmäksi luokan kärkeä. Varsinkin iltapäivällä Kalle ja Kristian kävivät tiukan kilpailun Jukka Ketomäen kanssa, mutta kilometrit loppuivat kesken ja näin ollen miesten lopulliseksi sijoitukseksi tuli SM1-luokassa kuudes. Eroa kärkeen kertyi lopulta 1.43,8. Voittoon tiukassa kilpailussa kurvaili Emil Lindholm ennen Mikko Heikkilää ja Teemu Asunmaata.

- Loppulenkin ajamiseen ja vauhdin kehittymiseen voi olla jo varovaisen tyytyväinen, mutta jäi meille parannettavaa seuraavaankin kisaan rutkasti. Autoa säädettiin parempaan suuntaan koko kisan ajan ja se on koko ajan parempi minun ajotyylilleni. Kiitos kisainssille saumattomasta yhteistyöstä! Nyt pidetään hieman kesätaukoa ja huolletaan kalustoa sekä miehistöä, hymyilee Kalle Markkanen.

Seuraava Rallin SM-sarjan osakilpailu ajetaan Lahdessa 13.-14.8.2021. Top Building -ralli ajetaan Historic EM-osakilpailun yhteydessä, joten Lahdessa riittää nähtävää todella laajasti.

Kuva: Niklas Hampinen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa