Facebook Twitter Email Pinterest

Mika Korvola Juniorien pistejohtajana kohti syksyä

21.06.2021 / Ralli SM / Viestintä

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja on taittunut yli puolen välin ja Pohjanmaa Rallin jälkeen pistejohtajana ovat RSJM1-luokan kilpailijapari Mika Korvola - Miika Saari. V1600-luokan Honda Civicillä kilpaileva EPUA:n kaksikko on saalistanut kauden aikana kaksi luokkavoittoa ja yhden kakkossijan.

Se kakkossija osui harmillisesti lähikisaan Pohjanmaalle. Varsin tiukaksi taisto voitosta kuitenkin meni.
 
- Kisahan meni hyvin, paitsi kisan ensimmäinen pätkä, se kyllä harmittaa vielä pitkään että miten niin voikin nukkua. Sen jälkeenhän loppukisa ajettiin sitä 18,6 sekunnin eroa kiinni pohja-aikoja napsien, maalissa jäätiin lopulta 2,6 sekunnin päähän luokkavoitosta, kertoo Korvola.
 
Kuitenkin pahimmat pistetaiston viholliset ajavat muissa luokissa ja kun huonoin kisa viidestä voidaan tiputtaa pistelaskuista, on peli vielä täysin auki eikä kaksikko erehdy takkiaan tämän asian tiimoilta avaamaan.
 
- Kivaltahan tuo nyt tuntuu kun on pistekärjessä, mutta kisoja on vielä kaksi jäljellä joten mitä tahansa voi vielä tapahtua. Nyt pidetään pientä hengähdystaukoa ralleista. Sen jälkeen laitetaan autoa ja treenataan, jotta ollaan Elokuun lopulla Keravalla hyvässä lyönnissä, kehittelee Korvola mielessään.
 
Kartanlukija Miika Saarella on myös sanansa sanottavana, kuten aina.
 
- Ollaan tuon "lentokapteenin" kanssa tehty tiimin sivuilla kaikenlaista livelähetystä, nyt saatiin sarjan puolelta apuja ja teknistä tukea laittaa kilpuristakin suoraa ajokuvaa tulemaan erikoiskokeelta, sitä näytettiin sarjan live-lähetyksessäkin. Valtavan hienoa kannustusta saatiin reitin varrellakin, vaikka osa kannustajista olikin kuuman kelin myötä jopa Aatamin asussa, naureskelee Saari. 
 
Kuva: Marko Kyöstilä / AKK

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa