Facebook Twitter Email Pinterest

Pajari ajoi voittoon ERC-debyyttikisassaan Puolassa

21.06.2021 / Jani Seppälä / Sami Pajarin tiedotus

Sami Pajari - Enni Mälkönen kaksikko voitti Puolassa ajetun ERC-sarjan osakilpailussa ERC3- ja ERC3 Junior-luokan. Junioriluokassa saa ajaa sen vuoden loppuun kun täyttää 27 vuotta, ja jos sarjavoittaja käyttää Ford Fiesta Rally4-ajokkia ajamissaan kilpailuissa, on palkintona seuraavalle kaudelle täysi sarja nelivetoisella Ford Fiesta Rally3-ajokilla ERC Junior-sarjaan.
 
Kaksikon mestaruuden tavoittelu starttasi siis parhaalla mahdollisella tavalla. Kilpailun 14:stä erikoiskokeesta Pajarin luokkien edustajat ajoivat 13, kun yksi erikoiskoe peruttiin. Junioriluokan puolella Pajarin autokunta kirjautti 8 pohja-aikaa, ERC3-luokan puolella yhden vähemmän. Viime kaudella Pajarin ajettua MM-sarjassa JWRC-luokassa eniten pohja-aikoja ja saman tahdin jatkuttua tälläkin kaudella, voidaan todeta vauhtia kyllä löytyvän.

Puolassa Juniorien voitto heltisi reilun neljän ja puolen minuutin erolla Peugeot 208 Rally4:lla ajaneeseen romanialaiseen sisaruspariin Norbert Maior - Franceska Maria Maior. ERC3-luokan voittomarginaali puolestaan oli 54,2 sekuntia rankalaiskakikkoon Mathieu Franceschi - Lucie Baud jotka myöskin ajoivat Peugeotilla. 

- Tiet menivät paikka paikoin aika rajuun kuntoon kun niitä ajettiin kahdesti, joten tarkkana sai olla ettei riko autoa tai jää mihinkään uriin jumiin. Kaikki toimi kyllä hienosti koko kisan ajan, auto oli hyvissä säädöissä ja järjestelyt toimivat hienosti.

- Täytyy olla tyytyväinen että onnistuu ensimmäisessä kilpailussa itselleen uudessa sarjassa ajamaan voiton. Vaikka voittomarginaali näyttääkin selkeältä, niin ei se helpolla tullut, monilla oli eriasteisia ongelmia ja lähin kilpakumppani putosi pois toiseksi viimeisellä erikoiskokeella teknisen vian vuoksi, viittaa Pajari norjalaispariin Ola Nore Jr. - Jörgen Eriksen, jotka ajoivat Renault Clio Rally4:lla reilun puolen minuutin päässä keskeytyshetkellä. 

ERC-sarja jatkuu jo 1.-3.heinäkuuta Latviassa, kun Rally Liepaja ajetaan kauden toisena osakilpailuna. JWRC-kausi puolestaan jatkuu Virossa 15.-18.heinäkuuta.

- Saimme täältä kyllä erittäin hyvää kokemusta tuleviin kisoihin ja täytyy antaa isot kiitokset taustajoukoille että tänne pääsy mahdollistui, sekä Puolan M-Sportille uskomattomasta autosta, tämä oli kyllä koko tiimin voitto, jakaa Pajari voitostaan kunniaa.

Tulokset ERC3: https://bit.ly/3iXdrRB 
Tulokset ERC3 Junior: https://bit.ly/3zH61rj 

Pisteet ERC3: https://www.fiaerc.com/standings-2/# 
Pisteet ERC3 Junior: https://www.fiaerc.com/standings-2/# 

ERC-kalenteri 2021: https://www.fiaerc.com/calendar/ 

Sami Pajari verkossa: 

WWW: https://www.samipajari.com/ 
Facebook: https://www.facebook.com/samipajariofficial 
Instagram: https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 
Twitter: https://twitter.com/samipajari 

Kuva: Bastien Roux

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa