Facebook Twitter Email Pinterest

Pajari tavoittelemaan toista voittoaan putkeen rallin EM-sarjassa

30.06.2021 / Patrick Rupponen / Sami Pajarin tiedotus

Kaksi viikkoa sitten Puolassa alkaneessa rallin ERC-sarjassa voiton napannut Sami Pajari lähtee kauden toiseen osakilpailuun, Rally Liepājaan, tavoittelemaan toista voittoa putkeen ERC3-luokassa ja ERC3 Junior-luokassa. Puolan osakilpailussa kartturina toiminut Enni Mälkönen tekee tilaa jälleen vakiokartturi Marko Salmiselle, jonka kanssa Pajari ajaa myös Junioreiden MM-sarjassa.

Tulevana viikonloppuna Latviassa Liepājan ja Talsin alueella ajettava Rally Liepāja toimii ERC-sarjan kauden 2021 toisena osakilpailuna. Puolassa vakuuttavan voiton ERC3- ja ERC3 Junior-luokista napannut Pajari lähtee luottavaisena Latvian soraosakilpailuun. 

- Koetetaan tietysti jatkaa siitä mihin Puolassa jäätiin. Melko nopeaa tietä on tarjolla, pientä sateen uhkaa se näyttää viikonlopulle, toivottavasti rintama ei ihan erikoiskokeille saakka osuisi. Kisan alla on ollut kuitenkin kuivaa ja helteistä, Pajari pohdiskelee. 

Latvian osakilpailussa Pajarin vastus on pääosin sama kuin Puolassa yhdellä kovalla nimellä maustettuna, sillä mukaan on ilmoittautunut Martins Sesks, joka on Pajarin kilpakumppani Junioreiden MM-sarjan puolelta. Sesks, joka viime kaudella ajoi MM-sarjan hopealle ja johtaa tämän vuoden MM-sarjaa ajaa Latviassa kotikilpailuaan, joten voiton eteen saa tehdä ihan täyden päivätyön. Mainittakoon, että Sesks on myös Pajarin ajamien  ERC3-luokkien mestari vuodelta 2018. 

- Tiistaina ajettiin testiä ja säädöt on kohdallaan, Pajari kertoo. 

- Sami ajoi lähes yhtä kovaa kuin minä ajaisin, joten menestystä voi odottaa, vitsaili kartanlukija Salminen, jolla on Latviasta yhden kisan kokemus kaudelta 2014 Henri Haapamäen kyydissä. 

Rally Liepājassa on perjantain ja lauantain kisapäiville luvassa yhteensä 10 erikoiskoetta ja reilut 180 erikoiskoekilometriä. Torstaina ajetaan kuitenkin jo vapaat harjoitukset ja aika-ajo erikoiskoe.

 
Sami Pajari verkossa: 
 
 
Kuva: Alfonsas Rakauskas

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa