Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Heikkilä mukana Viron MM-rallissa – “Odotan ehjää ja hyvää suoritusta”

14.07.2021 / Juho Koski / Mikko Heikkilä Racing -tiedotus

Mikko Heikkilä osallistuu 15.-18.7. Virossa ajettavaan WRC Rally Estoniaan. Heikkilä ajaa kovatasoisessa WRC3-luokassa. Tarton kaupungin ympäristössä ajettava MM-sarjan seitsemäs osakilpailu on Heikkilälle uran toinen MM-osakilpailu.

Mikko Heikkilä29, kartanlukijansa Topi Luhtisen26, kanssa, osallistuvat rallin maailmanmestaruussarjan WRC:n kauden seitsemänteen osakilpailuun WRC Rally Estoniaan. WRC3-luokassa ajavalle Heikkilälle Tarton alueella ajettava nelipäiväinen kilpailu on uran toinen MM-ralli. Edellisestä MM-rallista, helmikuussa Rovaniemellä ajetusta Arctic Rally Finlandista tuloksena oli WRC3-luokan kolmas tila. Virosta Heikkilä lähtee niinikään hakemaan kovatasoisen WRC3-luokan podium-sijoitusta.

-Onhan se kova juttu, että ajetaan jo toinen MM-ralli tällä kaudella. Tottakai odotukset omasta suorituksesta ovat korkealla, odotan ehjää ja hyvää suoritusta. Tavoitteen tulisi aina olla niin korkealla kuin mahdollista, mutta ehkä täällä joudutaan ottamaan oman luokan podium tavoitteeksi. Aika kovaa saadaan mennä siihenkin.

WRC Rally Estonia on Heikkilälle ensikosketus virolaiseen soratiehen kilpa-autolla. Kilpailuviikonlopun aikana ajetaan yhteensä 24 erikoiskoetta ja 314,16 erikoiskoekilometriä. Tuntumaa Viron nopeavauhtisiin teihin Heikkilä haki testeissä maanantaina.

-Liki samoilla säädöillä mennään kuin Pohjanmaallakin. Pientä hienosäätöä tehtiin ja parannusideoihin löydettiin ratkaisut niin, että auto on vielä pykälän verran mieluisampi. Hyvin tuntui toimivan näillä teillä.

Tiistaina ja keskiviikkona erikoiskokeisiin nuotituksen aikana tutustunut Heikkilä luonnehtii erikoiskokeita nopeiksi sekä profiililta vaihteleviksi. Erikoiskokeet ovat nurmijärveläiselle mieleen.

-Tosi hyvä fiilis jäi pätkistä, jokainen pätkä tähän asti on ollut mieluisa. On nopeaa ja hidasta, leveää ja kapeaa sekä tien pinta vaihtelee silloin tällöin. Osa pätkistä on todella liukkaita ja pehmeitä. Suomeen verrattuna maasto on erilaista, mutta aika paljon on kuitenkin samaakin. Täällä ajetaan ehkä hieman kovempaa kuin Suomessa.

Heikkilän uran toinen MM-ralli toteutui yhteistyökumppaneiden laajan tuen avulla.

-Isot kiitokset yhteistyökumppaneille, TGS:n tiimille, mekaanikoille ja kaikille, jotka ovat puristaneet niin että ollaan päästy tänne. Tällainen kilpailu vaatii aikamoisia ponnistuksia, ei tänne niin vain lähdetä.

WRC Rally Estonia ajetaan 15.-18.7. Viron Tartossa. Kilpailussa ajetaan yhteensä 24 erikoiskoetta ja 314,16 erikoiskoekilometriä. Kilpailu käynnistyy torstaina Tarton torilla kello 20:00 ja ensimmäinen erikoiskoe 20:38. Kilpailu päättyy sunnuntaina kello 15:21 Tarton torille. Kilpailua voi seurata WRC:n sivuilta sekä WRC+-palvelusta. Lisäksi YLE näyttää erikoiskokeet 1, 5, 9, 11, 15, 21 sekä 24 suorana lähetyksenä sekä päivän lopuksi ajopäivän koosteen. 

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa