Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Markkanen hyvin valmistautuneena Top Building SM-ralliin

10.08.2021 / Kalle Markkasen tiedotus

SM1- luokassa Skodaa käskevä Kalle Markkanen yhdessä kartanlukijansa Kristian Temosen kanssa ovat valmistautuneet huolella historialliseen SM-osakilpailuun. Lahdessa 13.-14.8.2021 ajettavassa osakilpailussa ajavat sekä Lahti Historic Rallyn EM-osakilpailukuljettajat, että kansallisen Historic Trophyn kuljettajat. Teiden kunto hieman mietityttääkin ennen kisaa.

- Kiva kun on vähän ison maailman meininkiä ja isompi kisa. Luulen, että osa tiestöstä menee huonompaan kuntoon, mutta uskoisin sen sopivan meille. Vaikka kiviä nouseekin, niin Michelin kestää kyllä, pohtii Kalle Markkanen.

Tulevalla viikolla parivaljakko tekee huolellista testausta Etelä-Karjalan suunnalla, jotta SM1-luokan kärkitaisteluun olisi paremmat mahdollisuudet. Skodan renkaat, alusta ja säädöt hiotaan Lahden teitä varten priimakuntoon.

- Hienoa, että päästään ajamaan Heikkilän Mikon kanssa testiä niin päästään vertailemaan dataa ja saadaan oma auto täyteen iskuun. Testien aikana haetaan parhaat säädöt nimenomaan näille teille ja saadaan ajettavuus kuntoon, sanoo Kalle.

Lahden suunnalla ajetaan perjantaina SM-luokkien osalta kolme erikoiskoetta ja lauantaina kuusi erikoiskoetta, kolme erikoiskoetta kahteen kertaan. Tämä tuo oman lisämausteensa kisaan, sillä tiet voivat olla jo melko huonossa kunnossa.

- Tämähän on vähän niin kuin paluuta junnuaikoihin, kun toisella lenkillä pitää myös miettiä muutakin kuin täysillä ajoa. Fiksusti pitää mennä, jotta säästytään rengasrikoilta ja muilta haavereilta, päättää Kalle Markkanen.

Rallin lähtö tapahtuu Historic-luokkien osalta perjantaina noin 9.30 Lahdesta ja SM-luokat starttaavat omalle taipaleelleen samasta paikasta noin klo 16.00. Rallin maaliin SM-luokkien osalta ensimmäisiä odotellaan lauantaina noin klo 19.45. Tuttuun tapaan kannattaa ottaa Ralli SM:n ja Kalle Markkasen sosiaalisen median tilit seurantaan, jotta pääset parhaiten seuraamaan rallia myös somessa.

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa