Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Markkasella nousujohteinen Top Building SM-ralli

15.08.2021 / Saku Jokisalo / Kalle Markkasen tiedotus

Rallin SM-sarjassa kilpaileva Kalle Markkanen yhdessä kartanlukijansa Kristian Temosen kanssa ajoivat SM1-luokassa nousujohteisen kilpailun alun vaihteistomurheista huolimatta.

Lahdessa keskuspaikkaansa pitänyt, Lahti Historic Rallyn yhteydessä ajettu kauden viides SM-ralli piti sisällään yhdeksän erikoiskoetta Hämeen tunnetusti hienoilla teillä. Oman lisänsä soppaan antoi lähtöjärjestys, jossa ennen SM-luokkia reittiä kuokki melkein sata historic-kilpuria. Perjantain kolmella erikoiskokeella pelin henki kävi selväksi kun vieraileva tähti Egon Kaur piti parasta vauhtia. Kalle Markkasen kilpailun alku ei ollut onnistunut johtuen vaihteiston temppuilusta.

- Ei ihan alkanut hyvin, kun sai tarjota pykälää laatikkoon monta kertaa ennen kuin suostui yhteistyöhön. Ei ollut kiva ajaa kun ei tiennyt onko siellä mikä vaihde silmässä, jos mikään. Ajat olivat parempia kuin pelkäsin, mutta olihan se enemmän selviytymistaistelua illan huoltoon, pohtii Kalle Markkanen.

Iltahuollossa TGS Worldwiden mekaanikot vetäisivät kanin hatusta ja laatikonvaihtoon kului muiden huoltotöiden ohella alle 30 minuuttia ja parivaljakko pääsi jatkamaan matkaa ilman AT-rangaistuksia. Lauantain mielenkiintoiselle reitille oli vain yksi tavoite, ylöspäin.

- Suuri kiitos näille TGS Worldwiden taikureille, ihan huippuporukka kun saivat hoidettua meidät matkaan ilman aikarangaistuksia, kiittelee Kalle Markkanen.

Lauantaina ajettiin kolme erikoiskoetta kahteen kertaan, joten tiet olivat toisella ajokerralla jo hieman karussa kunnossa kelistä ja automäärästä johtuen. Kärjessä Egon Kaur jatkoi vakuuttavaa menoa ja SM1-luokan kärjessä tiukan taistelun lopulta vei nimiinsä Emil Lindholm vain 0,6s erolla Mikko Heikkilään.

- Aamulla ei ihan osunut ajo kohdalleen ja mentiin muutamassa paikassa liikaa latikaisessa. Yleisö tykkää, mutta omega ei. Iltapäivän toisella lenkillä ajo oli parempaa ja ajat myös. Ihan lopussa oli pakko hieman ottaa varovaisesti, ettei tule rengasrikkoja ihan kalkkiviivoilla. Ajollisesti ok suoristus, mutta tuloksellisesti jäi parannettavaa vielä, päättää Kalle Markkanen.

SM-sarja huipentuu syyskuun lopussa Kokkolassa ajettavaan kilpailuun, josta jaetaan korotetut SM-pisteet. Sitä ennen Kalle Markkasen ohjelmaan kuuluu SM-rallisprintiä ja testausta kohti kauden päätöskarkeloita.

Top Building SM-rallin SM1-luokan tulokset:

1. Egon Kaur 53:40,8
2. Emil Lindholm +19,6
3. Mikko Heikkilä +20,2
4. Eerik Pietarinen +38,6
5. Teemu Asunmaa +44,8
6.  Juha Salo +53,1
7.  Aleksi Röyhkiö +1:48,9
8.  KALLE MARKKANEN +2:04,3

SM1-luokan pisteet 5/6 osakilpailua:

1. Mikko Heikkilä 86
2. Emil Lindholm 85
3.Teemu Asunmaa 79
4.Juha Salo 63
5.Aleksi Röyhkiö 43
6.Riku Tahko 42
7.Juuso Metsälä 26
8.KALLE MARKKANEN 23

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa