Facebook Twitter Email Pinterest

Juho Koski-Lammille kolmas voitto putkeen SM4-luokassa

15.08.2021 / Koski-Lammi Motorsport tiedotus

Juho Koski-Lammi ja Arttu Vastamäki ajoivat voittoon kauden toiseksi viimeisessä Rallin SM-sarjan osakilpailussa Lahdessa. Eroa toiseksi ajaneeseen Konsta Saariseen kertyi lopulta 22,4 sekuntia. Pistejohtaja Oskari Heikkisen joutuessa keskeyttämään, kauden päätösosakilpailusta Kokkolasta on tulossa mielenkiintoinen kilpailu nuorten rallikuljettajien välillä.

Ensimmäinen ajopäivä piti sisällään kolme erikoiskoetta Sysmän ympäristössä. Ensimmäiselle erikoiskokeelle Koski-Lammi ajoi neljänneksi nopeimman ajan ja toiselle kolmanneksi vauhdikkaimmin. Toisella erikoiskokeella Oskari Heikkinen tippui pois pelistä ajettuaan ulos ja samalla Koski-Lammi nousi  kolmannelle sijalle. Lauantaille lähdettiinkin kärjen osalta jännittävistä asetelmista. Laihialaiskuljettaja Jere Pensas johti Ford Fiestallaan SM4-luokkaa ja toista sijaa piti hallussaan Konsta Saarinen, joka oli vain 1,4 sekunnin päässä Pensaasta. Koski-Lammin ero kärkeen oli 6,9 sekuntia.

- Autoglymin kaato vaikutti vähä ekalla pätkällä luottoon, mutta kakkonen ja kolmonen tuli sitten jo paremmin. Hyvistä asetelmista päästään lähtemään huomiseen ja huomenna on vielä paljon kilsoja ajettavana, kommentoi Juho Koski-Lammi ensimmäisen ajopäivän urakkaansa.

Lauantaipäivä koostui kuuden erikoiskokeen mittaisesta reitistä. Aamu alkoi heti hyvällä rytmillä, kun Koski-Lammin johdolla tultiin kolmen erikoiskokeen jälkeen tauolle. Saldona oli kolme pohja-aikaa. Jere Pensaan keskeytettyä alkulenkillä, eroa toisena majailevaan Konsta Saariseen oli kuitenkin ainoastaan 6,2 sekuntia, joten tuumaakaan ei tulisi antaa periksi. – Sain paremmin juonesta kiinni kuin eilen perjantaina ja ajo lähti kulkemaan, sanoi Juho Koski-Lammi ensimmäisessä huollossa.

Huollon jälkeen vuorossa oli samat kolme erikoiskoetta uudempaan kertaan. Niistä ensimmäiselle Koski-Lammi ajoi 10,4 sekunnin pohjat ja näin ero Saariseen venähti jo turvallisen tuntuiseen 16,6 sekuntiin. Viimeisten kahden erikoiskokeen nopeimpien aikojen myötä, Koski-Lammi - Vastamäki-kaksikko kasvattivat voittomarginaalinsa 22,4 sekuntiin ja pääsivät nauttimaan kolmannesta peräkkäisestä Rallin SM-sarjan SM4-luokan voitosta. Teknisiä murheita mahtui myös matkaan, kun pakoputki alkoi vuotamaan heti lauantain aluksi, ja viimeisellä erikoiskokeella käytössä olivat vain 3 ja 4 vaihteet. 

- Lauantai oli ajollisesti hyvää suorittamista ja kokonaisuutena jäi hyvä maku viikonlopusta. Ennen viimeistä pätkää oli hieman ohjelmaa vielä, kun vaihteensiirtäjien kanssa oli ongelmaa ja niitä korjatessa tuli hieman palovammaakin, mutta maaliin selvittiin. Kaikki on SM-sarjan kannalta vielä avoinna, mutta se ei ole pelkästään omasta suorituksesta kiinni, kommentoi Juho Koski-Lammi viikonloppuaan ja Rallin SM-sarjan pistetilannetta. 

Koski-Lammi nousi sarjatilanteessa toiselle sijalle Oskari Heikkisen pitäessä keskeytyksestään huolimatta johtopaikkansa. Kaikki mitalit ovat vielä avoinna viimeisessä osakilpailussa Kokkolassa, jossa jaetaan korotetut SM-pisteet.

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa