Facebook Twitter Email Pinterest

Forsgren sivusi kauden parastaan Lahdessa

16.08.2021 / Jani Seppälä / H-F Racing tiedotus

Henkka Forsgren - Kari Kallio kaksikko ajoi Lahden Top Building Rallista SM3-luokan viidennen tilan Ford Fiesta R2T-ajokillaan. Jos on ykkösohjaajan kausi tähän asti ollut hieman takkuinen, ei se helpolla nytkään lähtenyt liikkeelle. 
 
- Vaikea oli alku perjantaina, ei oikein ollut miehessä sellainen paras isku päällä. Olo oli flunssainen ja nosti kuumettakin. Tämän myötä tietysti välteltiin muita ja kävin koronapikatestissä, kunhan ensin olin kilpailunjohdolta hyvät ohjeet sinne pääsemiseksi saanut, tulos oli negatiivinen.
 
-Vaikka testituloksesta tietenkin mieli oli positiivinen niin eihän se ajaminen nyt tietenkään aivan terävintä ollut, mutta ajohalu oli kova, kertoo Forsgren.
 
Forsgrenin onneksi perjantaina ajettiin vain kolme erikoiskoetta. Perjantain jälkeen sijoitus oli kuudes ja eroa kärkeen oli 55,2 sekuntia. Lauantain ohjelmassa olisi kolme erillistä ek:ta jotka ajettaisiin kahdesti, yön aikana olotilan parantumista tietysti toivottiin.
 
Vaikka säätila aamusta olikin sateinen ja harmaa, tunsi kuljettaja jo olonsa aurinkoisemmaksi. Päivä sujui hyvin ja maalissa tuloksena oli viides tila. Eroa kärkeen kertyi lopulta 1:57,3, joten lauantaina kärki ei karannut suhteellisesti yhtä paljon kuin perjantaina.
 
- Lauantai olikin paljon parempi. Parannettiin ja ajettiin muutama hyvä aikakin, olen kyllä tyytyväinen. Karille suuri kiitos opetuksesta, nuotilla oli taas semmosia tipsejä että mentiin eteenpäin. Kerkesi tuo tuore kiinteistönvälittäjä siinä välillä kesken nuotinluvun asuntoasiatkin kysellä. Tästä on hyvä jatkaa hyvillä mielillä, kertoi Forsgren jo selkeästi pirteämpänä. 
 
Katso sisäkameravideo edellä mainitusta tilanteesta täältä
 
Forsgrenin viides sija sivuaa kuljettajan kauden parasta tulosta, joka tuli sarjan avauksessa Arctic Lapland Rallyssa tammikuussa. 
 
Kuva: Merita Mäkinen 
 
 

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa