Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Niemiselle Lahdesta kauden paras tulos

18.08.2021 / Nieminen Racing -tiedotus

SM3 luokassa toista kauttaan kilpaileva Kristian Nieminen nappasi Lahden Top-Building SM-Rallista yhdessä kartanlukijansa Valtteri Niemisen kanssa kauden parhaan tuloksen sijoittumalla toiseksi.

Perjantain avauksen jälkeen sijoitus oli toinen, vajaa 8 sekuntia kärki paikasta.

- Kilpailu lähti tuloksellisesti hyvin käyntiin, jokaisella pätkällä kärsittiin jonkun verran pölystä, mutta niin varmasti moni muukin. Auto pelaa hyvin, mutta ajollisesti pieniä parannuksia on mahdollista tehdä. Totesi Nieminen perjantai-iltana huollossa.

Lauantai aamuna startattiin uuteen kilpailupäivään vetisissä ja raskaissa olosuhteissa. Kolme avaus ek:ta olivat haastavia ja yritys iskusta vesittyi osin väärään rengas valintaan.

- Todella hankala ajaa ja liukasta on, olisi pitänyt valita erilainen rengas aamupäivälle, annettiin liikaa siimaa voitto taistelussa, mutta katsotaan mitä voidaan vielä tehdä, mitään tyhmää ei yritetä.
Kommentoi kuljettaja aamua päivähuollossa

Kolmelle viimeiselle pääosin toiseen kertaan ajettavalle EK:lle lähdettiin eron ollessa turvallinen taakse muttei täysin menetetty voiton suhteen. Hyvin pian kuitenkin kävi ilmi, että erojen tasoittuessa uusinta lenkillä muutenkin, ajetaan fiksusti kilpailu maaliin ja varmistellaan ensimmäinen podium SM3-luokassa kotiin viemisiksi.

- Tyytyväinen olen lopputulokseen. Meidän parasta antia lopputuloksen valossa tässä luokassa. Iltapäivällä päätettiin ajaa varma kakkostila kotiin ja se varmasti kannatti tällä kertaa.

Kauden päätökseen Kokkolaan sävelet ovat melko selvät, mitä sieltä lähdetään hakemaan.

- Kokkolassa ajetaan sitten se meidän kauden paras suoritus. Ollaan tehty paljon töitä monella osa-alueella, että vauhdillisesti on päästy tälle tasolle ja siellä ainoa tavoite on voittaa, niinkuin varmasti monella muullakin meidän luokassa.
Päättää Nieminen. 

Kuva: Meritapix

 

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa