Facebook Twitter Email Pinterest

Hiekkavuon kausi kirkastunut vaikeuksien kautta

24.08.2021 / Ralli SM / Viestintä

RSJM:n juniorien pistekakkosena kauden neljänteen osakilpailuun Keravalle starttaavat THU-TEAM:in Pasi Hiekkavuo -Tomi Janger, ajokkina heillä on Opel Astra F GSI 16V. 
 
Kauden mittaan on haastatteluissa kuultu kuljettajan hieman tuskailevan altavastaajan asemaa, mutta taisteluhenkeä kaiketi on riittänyt, kun sarja on yli puolivälin ja pisteissä ollaan toisena. Sijoitukset kauden aiemmissa osakilpailussa RSJM4-luokassa ovat olleet toinen, kolmas ja toinen. Mihin kuljettaja perustaa altavastaajan aseman? 
 
- Auton moottori on täysin vakio ( noin 150 hv). Mitä isompaa tietä, sen enemmän annetaan tasoitusta muille. Huippunopeus autolla on vain 155-160 km/h.
 
Kokonaisuutena kausi on sujunut hieman yli odotusten. Kesäkauden alkuun haastetta toi vielä auton täystuho Rengas-Turku rallissa toukokuun alussa, taustoittaa Pasi.
 
Parin kuukauden tauko sarjassa voi olla joskus tarpeellinen hengähdystauko kilpailuista, toisilla se taas on mahdollisuus kiivaaseen kaluston ja miehistön kehitysurakkaan. Osuuko kumpikaan vaihtoehdoista Hiekkavuon autokuntaan?
 
- Kesä on käytetty töitä tehden, yrittäjän arkea eletty, eli lomaa ei ole. Autolle ei ole ehditty tehdä mitään. Eikä olla ennätetty kyllä ajotuntumaakaan juuri hakea, kilpa-autolla on ajettu viimeksi SM Pohjanmaa -rallissa, joten tuntumaa ei ole kyllä otettu.
 
- Askolan Granit -ralli on seikkailu tuntemattomaan, ikinä ei ole tullut siellä päin ajettua. Viime vuonna käytiin tosin kilpailua siellä katsomassa, että tavallaan tietyypistä on ehkä joku pieni aavistus olemassa. Sen suurempia tavoitteita kisaan tai loppukauteen ei ole, maaliin ainakin täytyy yrittää, mietiskelee ykkösohjaaja. 
 
Keravan kilpailu sisältää neljä erikoiskoetta ja reilut 42 kilometriä mittaa niille. Juoksussa se olisi maraton, mutta rallissa lyhyehkö matka jossa ei ole varaa virheisiin. Spekulointiin siitä otetaanko Keravalta varmat pisteet ja hyökätään Kokkolan päätöskilpailussa täysillä, vastaa Hiekkavuo seuraavasti.
 
- Ajetaan vaan se mikä päästään ja katsotaan mihin se riittää. Kokkolan kisa on niin pitkä ettei sen varaan kannata mitään laskea siellä kun voi tapahtua mitä vain, kertoo Hiekkavuo lopuksi.
 
Kuva: Marko Kyöstilä

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa