Facebook Twitter Email Pinterest

Cecilia Ekroos jälleen mukana rallissa

27.08.2021 / Ralli SM / Viestintä

RSJM:ssa yhden kilpailun tauon jälkeen mukana ovat numerolla 10 starttaavat EMSC:n Cecilia Ekroos - Peter Ekroos Opel Astra G CC:llä. Kaksikon sijoitus kolmen osakilpailun jälkeen on sarjassa 13.

Pohjanmaan kilpailu jäi kesäkuussa väliin kun harjoituskilpailuksi valitussa Korpilahden Kesärallissa tapahtui ulosajo ja auto tuiskahti samalla nurin, vaurioiden korjaamiseen ei viikko riittänyt. Sarjakisan väliin jääminen oli suuresti harmittava asia.
 
- Joo ehkä omaa rallikautta katsoen osui ulosajo huonoimpaan mahdolliseen kohtaan, jos kilpailuihin osallistumisen kannalta tarkastellaan. Toki ollaan jo tiimin kanssa alusta asti sovittu, että yhtäkään kisaa ei ajeta sillä tavalla että ei anneta kaikkea, tai että ei yritettäisi ajaa paremmin ja kovempaa. Jossain vaiheessa vaan se limitti tulee vastaan ja lipsahdus tapahtuu, tällä kertaa se vaan osui tosi huonoon kohtaan. Tottakai aina ulosajo ärsyttää, mutta tällä kertaa kirpaisi kyllä vähän extraa, analysoi Cecilia.
 
Juuri 18 vuotta täyttänyt kuljettaja on rallikokemukseltaan vielä uransa alkutaipaleella, onko joku tietty osa-alue jossa kuljettaja itse on huomannut kehitystä? 
 
- Tosi vaikeeta sanoa jotain tiettyä yhtä asiaa mikä olisi muuttunut tai kehittynyt. Koko kokonaisuus kehittyy hiljalleen. Vauhti alkaa kasvamaan samalla kun kokemus kasvaa ja sitä myötä kasvaa oma itseluottamus tekemiseen, järkeilee kuljettaja.
 
Rallissa voi joskus kuulla ja nähdä kuljettajakaksikoiden tuuletuksia hienosti menneen mutkan tai risteyksen jälkeen, tai jos täpärästä tilanteesta pelastutaan näyttävästi. Mikä on Cecilian mielestä palkitsevinta rallissa? 
 
- Musta tuntuu että mulla se tulee kyllä aika lailla kokonaisuuksista, kokonaisista pätkistä tai kokonaisesta rallista. Toki pätkille ja ralleihin mahtuu epäonnistumisia, mutta jos kokonaisuus menee plussan puolelle niin se on fiilistä nostattavaa, kertoo Cecilia.
 
Cecilia pelaa myös pesäpalloa suomenmestaruustasolla Espoon Pesiksen B-tytöissä. Lisäksi hän on harrastanut pitkään tanssia, jota hän opettaakin rumbitan ja flamencon muodossa lapsille. Miten muiden lajien parissa on otettu tieto vastaan että harrastat myös rallia?
 
- Kyllä tämä ralli tuo aika vahvoja reaktioita aina kun se osuu ihmisten silmiin. Nämä reaktiot on kyllä olleet aina tosi positiivisia ja kannustavia. Siitä saa kyllä olla tosi kiitollinen ja iloinen, riemuitsee nuori nainen.
 
18 ikävuoden täytyttyä ei ensi kaudella ole mahdollista enää nuorissa ajaa, minkälaisia tulevaisuudennäkymiä on rallin parissa?
 
- Tottakai aikuisten kisat aina vähän väliin käyvät mielessä ja mietityttää että mihin sitä seuraavaksi kun tämän luokan ajaminen loppuu. Toki saa nähdä mitä aika tuo tullessaan ja mikä vaan voi vielä muuttua, mutta tarkoitus olisi tähdätä nuottikisoihin, suunnittelee Cecilia.
 
Keravan osakilpailu ajetaan Askolan Granit -rallin nimellä ja se suuntautuu Keravalta itään. Neljä erikoiskoetta ja reilut 42 kilometriä soraränniä luvassa. Lohjalla asuvalle kuljettajalle kilpailu on tämän kauden kilpailuista matkallisesti lähimpänä.
 
- Alue missä ralli ajetaan on kyllä aika lähellä kotikulmia ja seutu jonkun verran tullut vuosien varrella tutuksi. Ja kyllä tämä niin lähellä ”kotikisaa” kun tällä kaudella päästään, kertoo "Cessi".
 
Keravan osakilpailu starttaa Keuda-talolta klo 14 ja samaan paikkaan saavutaan maaliin klo 18. Kilpailun tulokset löytyvät MUT-Palvelun onlinesta.
 
Cecilia Ekroosin ralliuraa voitte seurata niin Facebookissa kuin Instagramissa nimellä Cessiracing.
 
Loppukaneetiksi voitaisiin nostaa alkuviikosta Uutissuomalaisessa Cessistä julkaistussa jutussa ollut Cessin upea lausahdus.
 
- Olisi kiva että ihmiset tietäisivät, että tämäkin laji sopii kaikille. 

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa