Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Lindberg oli viikonloppuna hyvässä vauhdissa Rally3 -luokan Ford Fiestalla

30.08.2021 / Taneli Niinimäki

Porvoolainen Jussi Lindberg starttasi viikonloppuna uransa toiseen ralliin tuoreella Ford Fiesta Rally3 -autolla kartanlukijansa Tuuka Tyyskän kanssa.

Auto oli saatu testien myötä erinomaiseen iskuun, ja yhdestä rengasrikosta huolimatta Lindberg nappasi Askolan Granit-Rallista yleiskilpailun viidennen sijan. Omassa luokassa vauhti riitti neljänteen sijaan.

- Kisa lähti yllättävän hyvin käyntiin, kun ajettiin heti ensimmäiselle erikoiskokeelle kolmanneksi nopein aika. Samassa luokassa oli kuitenkin myös R5-autot. Sama tahti jatkui myös EK 2:lla, mutta ero R5-autojen pohja-aikoihin oli vain 0,5 sek/km, joten viime viikonlopun testirupeama tuotti tulosta ja autoa oli selvästi saatu eteenpäin, Lindberg selvitti.

Mallikkaasti sujunut kilpailu koki viimeisellä erikoiskokeella pienen kauneusvirheen, kun rengasrikon vuoksi palkintokorokepaikka vaihtui luokan neljänteen sijaan.

- Huollon jälkeen jäätiin ehkä hieman liikaa, koska ajaminen oli vähän turhan paljon asettelemista. Viimeisellä EK:lla oli enää tarkoitus säilyttää luokan kolmas sija, mutta noin kahden kilometrin kohdalla leikkasin kiven yli ja sen seurauksena tyhjeni rengas, Lindberg harmitteli.

Tästä huolimatta Sipoon Autokerhoa edustava Lindberg oli syystäkin tyytyväinen auton suorituskykyyn viikonloppuna.

- Positiivisinta oli se, että päästiin kahdella pätkällä erittäin lähelle R5-luokan autojen kärkiaikoja. Erittäin iso steppi, ja antaa uskoa Rally3 -luokan autoihin, kun tulokset ovat vielä aikaisemmin meinanneet jäädä vähän piippuun kyseisillä autoilla Suomessa. Kiitos tiimille, tukijoille ja kaikille kannustajille, oli hieno kilpailu! 

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa