Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahko rallivoittoon viikonloppuna

30.08.2021 / Riku Tahkon tiedotus

Riku Tahko ajoi yleiskilpailun voittoon Askolan Granit -rallissa. 

Viikonloppuna ajettuun Askolan Granit -ralliin osallistui nimekkäitä kuljettajia, SM1-luokasta tutun Riku Tahkon lisäksi reitillä nähtiin muun muassa kaikkien aikojen eniten MM-ralleja ajanut kuljettaja, Jari-Matti Latvala. Ralli oli nopeatempoinen, sillä se sisälsi neljä erikoiskoetta, joiden yhteismitta oli 38,8 kilometriä.

Lahden SM-rallissa nähdystä suorituskyvystä sisuuntunut Riku Tahko halusi päästä nopeasti takaisin kilpailutuntumaan kiinni ja kokeilemaan mahdollisia uusia asioita Hyundai i20 R5 -autoon liittyen. 

- Rikkonainen kesäkausi motivoi lähtemään kilpailuun, joka on osin kotiseurani, Porvoon Seudun Urheiluautoilijoiden järjestämä. Meillä oli minun mielestä selvittämättömiä asioita auton kanssa ja parhaiten nuo asiat selviää kilpailemalla, taustoitti Riku Tahko osallistumistaan ralliin, jossa hän ei taistellut SM-pisteistä.

Nopealla sykkeellä ajetussa rallissa Riku Tahko ajoi kaksi kilpailun pohja-aikaa ja Jari-Matti Latvala kaksi. Tahko ja Latvala eivät ajaneet samassa luokassa, mutta yleiskilpailussa Tahko oli voittaja ja Latvala tuli toiseksi. 

- Oli kyllä hienoa, että lähtöviivalle oli saatu niin nimekkäitä kuljettajia niin SM-sarjan nykykuskeista, kuin vanhoista legendoistakin. Kisa lähti hienosti käyntiin heti ykköspätkällä. Auto oli mennyt eteenpäin vaikkei ollutkaan ihan helppo ajaa. Huoltotauolla kokeilimme vähän radikaalimpia säätöjä ja ne tuntuivat toimivan juuri sellaisissa tilanteissa, joissa aiemmin olemme kokeneet vaikeuksia.

- Isot tiet eli niin sanotut torpparinasfaltilla olevat osuudet on vielä autolle vaikeita, mutta olemme varmasti menneet eteenpäin. Nyt tiedän myös enemmän siitä, mitä minun pitää tehdä oman ajamisen kanssa. Mahtava päivä koko tiimille, kun kaikki autot tulivat ehjänä maaliin.

Riku Tahkon ohjelmassa kesäkaudella on vielä yksi SM-ralli ja kilpailukauden näillä näkymin päättävä Jyväskylän MM-ralli.

- Nyt otetaan pari viikkoa happea. Sitten ajetaan hyvät testit, niin ollaan valmiita Grande Finaleen, summaa Tahko. 

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa