Facebook Twitter Email Pinterest

Pajarin asemat ERC-sarjassa tukaloituivat

30.08.2021 / Jani Seppälä / Sami Pajarin tiedotus

Kauden neljäs ERC-sarjan osakilpailu, Tsekissä ajettu Barum -ralli päättyi suomalaiskaksikon Sami Pajari - Marko Salminen osalta kaksijakoisesti. Positiivisena puolena oli että vauhti riitti kärkitaistoihin, toisessa vaakakupissa painoi että kilpailu jäi kesken pienen ulosajon jälkeen lauantaina. Sunnuntaille startattiin taas mukaan, mutta muutaman erikoiskokeen siis jäätyä lauantailta ajamatta, jäivät suurimmat pisteet muiden jaettaviksi.

ERC3 Junior-luokan pistejohtajana kilpailuun startannut suomalaiskaksikko avasi perjantain yleisöerikoiskokeella kilpailunsa luokkansa toisiksi nopeimmalla ajalla. Edellä oli vain pisteissä toisena ollut Ranskan Jean-Baptiste Franceschi.

Lauantaina Pajari avasi päivän mallikkaasti ajamalla pohjat 0,3 sekunnin erolla ranskalaiseen. Lauantain toinen erikoiskoe jäi ajamatta erikoiskokeella aiemmin tapahtuneen ulosajon vuoksi. Tässä kohtaa Pajari nousi kuitenkin johtoon, ranskalaisen saatua 3 minuutin aikarangaistuksen liian aikaisesta saapumisesta AT-asemalle. Huoltotauon jälkeen jatkettiin iltapäivällä, Pajarin hyvä vire jatkui ja nyt ranskalainen taipui 0,1 sekunnin erolla. Kokonaistilanteessa suomalainen oli 7,6 sekuntia espanjalaista Alejandro Cachónia edellä. 

Lauantain neljäs erikoiskoe muokkasi tuloslistoja useamman autokunnan ajauduttua ongelmiin. Myös Pajari - Salminen kaksikko oli ongelmissa, auto vaurioitui ulosajossa ja lopulta kilpailu jäi kesken.

-Mudasta lähti spinnaamaan ja sitten ku oikesi nii sisäkurvista löytyi tukinpää. Tukivarsi meni solmuun ja hammastangon kiinnitykset repesivät siinä samalla. Koitettiin kyllä jatkaa, mutta pätkän jälkeen oli pakko keskeyttää, kertoi suomalaiskaksikko.

Sunnuntaina startattiin jälleen mukaan. Sijoitus oli tässä vaiheessa ERC3Junior-luokassa viides. Heti aamun avauksessa näytettiin auton olevan taas kunnossa ja tuloksena pohja-aika. Sunnuntaina vauhti jatkui positiivisesti kärkitahdissa, vielä kilpailun toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle syntyi pohja-aika. Viimeinen erikoiskoe jäi lopulta ajamatta kun koko rallia johtanut Tsekin Eric Cais ajoi ulos ja auto tukki tietä. Pajarin autokunta oli lopputuloksissa ERC3Junior-luokan viides.

- No eihän tämä ollut sellainen tulos jota toivottiin. Positiivista on että tehtiin tukku hyviä aikoja ja auto oli mieleinen. Pyritään ottamaan virheistä opiksi, pieni virhe maksoi tällä kertaa paljon, katsotaan eteenpäin ja ollaan ensi kerralla vahvempia, tuumaili Pajari kisan jälkeen.

Sarjatilanteessa Pajari-Salminen putosivat toiseksi, pisteen verran ranskalaista Franceschia perässä kun kaksi juniorien osakilpailua (Unkari 22.-24.10. ja Kanaria 18.-20.11.) on ajamatta. Sarjan kuudesta osakilpailusta viisi parasta pistemäärää lasketaan loppupisteisiin. Franceschi on noussut niskan päälle kolmesta kilpailusta ajamillaan pisteillä.

Juniorit ajavat myös ERC3-luokan pisteistä, joissa Pajari putosi nyt kolmanneksi, kun kärjessä on Espanjan Josep Bassas ennen Franceschia ja Pajaria.

Pajarin kausi jatkuu seuraavaksi jälleen rallin junioreiden MM-sarjassa, kun vuorossa on Espanjan MM-ralli, 14.-17. lokakuuta. Pajari johtaa sarjaa ennen kauden viimeistä osakilpailua kolmen pisteen erolla Iso-Britannian Jon Armstrongia. 

Tulokset, ERC3 Junior: Barum Czech Rally Zlín

1. Jean-Baptiste Franceschi (FRA)
2. Norbert Maior (ROM) +18.2
3. Martin László (HUN) +22.2
4. Daniel Polášek (CZE) +1:20.4
5. Sami Pajari (FIN) +40:48.6

Pistetilanne: https://www.fiaerc.com/standings-2/#

Sami Pajari verkossa: 

WWW: https://www.samipajari.com/ 
Facebook: https://www.facebook.com/samipajariofficial 
Instagram: https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 
Twitter: https://twitter.com/samipajari 

Kuva: Marcin Rybak

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa