Facebook Twitter Email Pinterest

Metsälä starttaa uran ensimmäiseen MM-ralliin

03.09.2021 / Antti Lahtinen

Kuluneella kaudella rallin SM-sarjan SM1-luokassa kilpailleet Juuso Metsälä ja kartanlukija Matti Kangas osallistuvat lokakuun alussa Secto Automotive Rally Finlandiin Skoda Fabia R5:llä. Kyseessä on kaksikon ensimmäinen yhteinen MM-startti. Jyväskylässä ajettava kilpailu tuo mukanaan uusia haasteita ja vaatii kovia panostuksia.

- Opintomatkalle lähdetään ainakin osittain, sillä tällä hetkellä ei ole kokemusta näin pitkistä ralleista, vaikka Tunturissa ollaankin ajettu. Päivät ovat pitkiä heti nuotituksesta lähtien ja keskittymisen täytyy olla maksimaalista koko viikon. Paljon on uutta opittavaa ja nyt täytyy miettiä myös auton kestävyyttä kahteen kertaan ajettavilla erikoiskokeilla, miettii Metsälä.

WRC3-luokassa taso tulee olemaan äärimmäisen kova ja lähtöluettelo pursuaa maailman kovimpia kuljettajia. Varsinaista tulostavoitetta Metsälä ei suostu asettamaan, mutta parhaimmillaan SM-rallin kärkivauhtiin yltänyt nuori jyväskyläläinen haluaa kuitenkin mitata tasonsa maailman parhaita vastaan.

-Reitti on täysin uusi minulle, vaikka jotain samoja osuuksia olisinkin saattanut jossain rallissa ajaa, niin MM-ralleissa kokemuksella on kuitenkin niin iso merkitys, että kokeneempia on vaikea haastaa. Haluan kuitenkin kehittyä kuljettajana ja myönnetään, että minua kiehtoo ajatus mitata vauhti kärkeen. Täytyy saada hyvä rytmi päälle ja jossain vaiheessa rallia kokeilla saada pätkä onnistumaan ihan nappiin ja katsoa miten äijän käy, suunnittelee Metsälä.

SM-sarjan osalta Metsälän mitalihaaveet kaatuivat kesän kahteen epäonniseen ralliin. MM-rallin vaativan panostuksen vuoksi Metsälä on päättänyt jättää osallistumatta kauden viimeiseen SM-ralliin Kokkolassa.

Metsälä lähettää myös kiitokset kaikille projektissa mukana oleville yhteistyökumppaneille!

Secto Automotive Rally Finland ajetaan 1.-3.10.2021 

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa