Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahkon kausi huipentuu Secto Automotive Rally Finlandiin

03.09.2021 / Riku Tahkon tiedotus

Riku Tahkon rallikaudesta on jäljellä kaksi soralla ajettavaa kilpailua. Syyskuun lopulla ajettavan Kokkolan SM-rallin jälkeen vuorossa on legendaarinen MM-ralli keskisuomalaisilla sorateillä.

Ylen Ralliradion asiantuntijana viimeisen seitsemän vuoden ajan kuultu Riku Tahko vaihtaa studion ajohaalareihin, kun Jyväskylässä käynnistetään koneet Secto Automotive Rally Finlandin merkeissä. Tahko ajaa WRC 3 -luokan pisteistä SM-sarjasta tutulla Hyundai i20 R5 -autolla.

- Työ Ralliradiossa on ollut minulle tärkeä jokaisena vuonna, mutta palo ajamaan on samalla ollut todella kova. Olen sen ääneen sanonut aiemminkin, että Ralliradio on toiseksi paras tapa osallistua Suomen MM-ralliin. Nyt saan kävellä Paviljongin huoltoparkkiin ajohaalari päällä mediapassin sijaan ja se saa fiiliksestä todella upean, tunnelmoi porvoolainen Riku Tahko. 

- Rovaniemen MM-rallin jälkeen jo päätin toteutta vielä unelman, että pääsen ajamaan kilpailukykyisellä R5-kalustolla, joka meillä tallista jo löytyy. 70-vuotis juhlakilpailu on hieno tilaisuus. Minulla on ollut myös kunnia olla mukana rakentamassa Jyväskylän MM-rallin ja Secto Automotiven yhteistyötä, jonka tuloksena rallilla on nyt uusi nimi. Upeaa edustaa tätä kumppanuutta kilpailemalla rallissa, Tahko jatkaa.

Ralli SM -sarjassa, SM1-luokan pisteissä Riku Tahkon sijoitus on kuudes. Kovatasoisen luokan kärjessä kilpailu on sen verran tiukka, että mahdollisuudet mitaleille ovat käytännössä menneet. Kokkolan SM-rallissa jaossa on korotetut pisteet. Lisäksi tämän hetken pisteistä jokaiselta kuljettajalta poistetaan huonoimman rallin pisteet.

- Realismia on, että mitalisijat tältä kaudelta ovat karanneet, vaikka pistetilanne varmaan vielä sekoittuu. Lähdetään Kokkolaan silti tekemään paras mahdollinen suoritus ja jatkamaan nousujohteista kesäkautta.

Viikko Kokkolan kaksipäiväisen SM-rallin jälkeen vuorossa on Jyväskylän seudulla ajettava MM-ralli. 

- Kisakauden viimeisestä kahdesta viikosta tulee tosi hektisiä, mutta nyt voidaan keskittyä täysillä urheiluun ja siihen, että olen todella kilpailijamoodissa. Sen jälkeen ehtii nostaa jalat pöydälle ja huokaista, Tahko päättää. 

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa