Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahkon kausi huipentuu Secto Automotive Rally Finlandiin

03.09.2021 / Riku Tahkon tiedotus

Riku Tahkon rallikaudesta on jäljellä kaksi soralla ajettavaa kilpailua. Syyskuun lopulla ajettavan Kokkolan SM-rallin jälkeen vuorossa on legendaarinen MM-ralli keskisuomalaisilla sorateillä.

Ylen Ralliradion asiantuntijana viimeisen seitsemän vuoden ajan kuultu Riku Tahko vaihtaa studion ajohaalareihin, kun Jyväskylässä käynnistetään koneet Secto Automotive Rally Finlandin merkeissä. Tahko ajaa WRC 3 -luokan pisteistä SM-sarjasta tutulla Hyundai i20 R5 -autolla.

- Työ Ralliradiossa on ollut minulle tärkeä jokaisena vuonna, mutta palo ajamaan on samalla ollut todella kova. Olen sen ääneen sanonut aiemminkin, että Ralliradio on toiseksi paras tapa osallistua Suomen MM-ralliin. Nyt saan kävellä Paviljongin huoltoparkkiin ajohaalari päällä mediapassin sijaan ja se saa fiiliksestä todella upean, tunnelmoi porvoolainen Riku Tahko. 

- Rovaniemen MM-rallin jälkeen jo päätin toteutta vielä unelman, että pääsen ajamaan kilpailukykyisellä R5-kalustolla, joka meillä tallista jo löytyy. 70-vuotis juhlakilpailu on hieno tilaisuus. Minulla on ollut myös kunnia olla mukana rakentamassa Jyväskylän MM-rallin ja Secto Automotiven yhteistyötä, jonka tuloksena rallilla on nyt uusi nimi. Upeaa edustaa tätä kumppanuutta kilpailemalla rallissa, Tahko jatkaa.

Ralli SM -sarjassa, SM1-luokan pisteissä Riku Tahkon sijoitus on kuudes. Kovatasoisen luokan kärjessä kilpailu on sen verran tiukka, että mahdollisuudet mitaleille ovat käytännössä menneet. Kokkolan SM-rallissa jaossa on korotetut pisteet. Lisäksi tämän hetken pisteistä jokaiselta kuljettajalta poistetaan huonoimman rallin pisteet.

- Realismia on, että mitalisijat tältä kaudelta ovat karanneet, vaikka pistetilanne varmaan vielä sekoittuu. Lähdetään Kokkolaan silti tekemään paras mahdollinen suoritus ja jatkamaan nousujohteista kesäkautta.

Viikko Kokkolan kaksipäiväisen SM-rallin jälkeen vuorossa on Jyväskylän seudulla ajettava MM-ralli. 

- Kisakauden viimeisestä kahdesta viikosta tulee tosi hektisiä, mutta nyt voidaan keskittyä täysillä urheiluun ja siihen, että olen todella kilpailijamoodissa. Sen jälkeen ehtii nostaa jalat pöydälle ja huokaista, Tahko päättää. 

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa