Facebook Twitter Email Pinterest

Emil Lindholm: ”Kaikki paukut peliin”

21.09.2021 / Marko Mäkinen

Ralli SM-sarjan 2021 ratkaisut nähdään tulevana viikonloppuna Kokkolassa. TGS Worldwiden Škoda Fabia R5 Evolla kilpailevat Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen starttaavat kilpailuun vain yhden pisteen päässä kärkipaikasta.
 
Ralli SM-sarja 2021 huipentuu tulevana viikonloppuna kauden viimeisessä osakilpailussa Kokkolassa. Kaksipäiväisessä Kokkolan UA:n 60-vuotisjuhlarallissa jaetaan korotetut SM-pisteet ja rallissa ratkaistaan muun muassa SM1-luokan mestaruus.

Peli henki luokan mestaruuden suhteen on selkeä: mikäli Lindholm sijoittuu Mikko Heikkilän ja Teemu Asunmaan edelle, hän on Suomen mestari.

- Näinhän se menee. Mutta jos kolmikon ulkopuolelta tulee SM-pisteistä ajava voittaja niin mestaruus menee joko minulle tai Mikolle (Heikkilä). Oletettavaa on, että nopein meistä kolmesta on mestari. Sunnuntaina se sitten tiedetään, Lindholm toteaa.

Lindholm kertoo, että kaikki on kunnossa tulevaan. Ralliin valmistava testipäivä ajettiin jo viikko sitten keskiviikkona.

- Auto on hyvässä iskussa, ja sen suhteen testissä haettiin vain fiilistä ajamiseen. Kokeilimme MRF:ltä eri kumiseoksen omaavia renkaita, ja kaikki on ok. Tulevassa rallissa eteemme starttaa kolme Suomen MM-ralliin valmistautuvaa kansainvälistä autokuntaa, ja hyvä niin. Peli on reilu senkin suhteen. Kenenkään meistä ei tarvitse puhdistaa tietä, eikä se tuo kenellekään haittaa tai etua, Lindholm muistuttaa.

Lindholm sanoo, että hän lähtee lauantaina käynnistyvään SM-finaaliin tekemään omaa ajoa.

- Se on strategiamme, joka on SM-ralleissa toiminut hyvin ja siksi me toteutamme sitä kauden viimeisessäkin rallissa. Kaikki paukut peliin siihen, että tekee oman parhaansa. Se riittää, jos on riittääkseen. Pääasia on, että voi sanoa tehneensä kaikkensa. Ja jos ei riitä niin sitten onnitellaan parempaa.

Kokkolan 60-vuotisjuhlaralli käynnistyy Kokkolasta iltapäivällä klo 15:45 alkaen. Ensimmäisen kilpailupäivän ohjelmassa on kolme kahdesti ajettavaa erikoiskoetta, joista toinen lenkki ajetaan pimeässä. Avauspäivään mahtuu kaikkiaan 56.02 EK-km.

Ralli jatkuu sunnuntaina klo 8:05 alkaen. Ohjelmassa on neljä erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 74.52 km. Päivään mahtuu muun muassa kahdesti ajettava rallin pisin (22.88 km) erikoiskoe. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan maaliin Kokkolaan klo 13:45 alkaen. 

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa