Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo: ”Kausi kunnialla päätökseen”

21.09.2021 / Marko Mäkinen

Ralli SM-sarjan finaali ajetaan tulevana viikonloppuna kaksipäiväisenä tapahtumana Kokkolassa. Škodan Juha Salo starttaa kauden viimeiseen SM-ralliin yhdessä Mikko Markkulan kanssa luottavaisina. 

Ennakkovalmistelut on tehty ja kaikki on valmista tulevaan.

- Yritetään Kokkolassa ajaa kausi kunnialla päätökseen ja kamppailla loppuun asti. Kesäkautemme ei ihan vastannut odotuksiani. Tein itse virheitä, ja kilpailu on tänä vuonna kärjessä niin tiukkaa, että ei siellä saa 10–15 sekuntia anteeksi.

- Parin töppäykseni takia olemme mitalitaistelussa muiden armoilla. Mutta kaikkea voi tapahtua. Edessä on pitkä ja haastava ralli, joten loppuun asti taistellaan ja yritetään ajaa kisakaudelle kunniallinen päätös ja mahdollisimman hyvä tulos, Salo sanoo.

Ralli SM-sarjan SM1-luokan kärjen eteen viikonloppuna starttaa kolme Suomen MM-ralliin valmistautuvaa kansainvälistä autokuntaa.

- Oletus on, että edessä on Pohjanmaalle tyypillistä tiestöä, nopeaa tietä. Kokkolassa lähdetään seitsemäntenä autona reitille. Lähtöpaikka on hyvä, kun edessämme on tietä putsaavia autoja. Hyvä paikka hyökätä. Meillä on viikonlopulle varattuna kahta eri seoksen omaavaa Michelin-rengasta, ja siitä tulos ei jää kiinni. Rengasvalinta tehdään loppuviikosta.

- Olen myös yrittänyt terävöittää omaa tekemistäni testeissä ja valmistautumisessani ralliin. Yritän päättää kauden niin korkealle kuin vain se on mahdollista. Voittoa haetaan, mutta sunnuntaina nähdään, miten tavoittelussamme onnistumme.

Kokkolan 60-vuotisjuhlaralli käynnistyy Kokkolasta lauantaina iltapäivästä klo 15:45 alkaen. Ensimmäisen kilpailupäivän ohjelmassa on kolme kahdesti ajettavaa erikoiskoetta, joista toinen lenkki ajetaan pimeässä. Avauspäivään mahtuu kaikkiaan 56.02 EK-km. Ralli jatkuu sunnuntaina klo 8:05 alkaen. Ohjelmassa on neljä erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 74.52 km. Päivään mahtuu muun muassa kahdesti ajettava rallin pisin (22.88 km) erikoiskoe. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan maaliin Kokkolaan klo 13:45 alkaen. 

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa