Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joona kultamitalin kiilto silmissä Kokkolaan - ”Mestaruuden uusiminen vaatii vauhtia ja malttia”

21.09.2021 / Anu Haapalainen

Tavoite on kyllä se yksi ja ainoa, totta kai! Näin toteaa rallin SM3-luokan mestaruutta puolustava Lauri Joona finaaliosakilpailun kynnyksellä.

Rallin SM-kausi 2021 huipentuu tulevana viikonloppuna Kokkolassa ajettavaan päätösosakilpailuun, SM Kokkolan UA 60-v Juhlaralliin. Kaksivetoisten SM3-luokassa tilanne on kutkuttava ennen viimeistä osakilpailua. Hallitseva Suomen mestari, sastamalalainen Lauri Joona on vain pisteen päässä sarjaa johtavasta Roope Korhosesta. Kun Kokkolassa on jaossa puolitoistakertaiset pisteet, on tilanne mestaruuden osalta varsin jännittävä.

- SM-kullan uusiminen vaatii kovaa vauhtia, mutta myös malttia. Lopputuloksissa täytyy olla Korhosen edellä, toteaa Joona ykskantaan.

Lauri Joonan SM-kausi 2021 on ollut varsin kaksijakoinen. Talvikausi ei sujunut aivan odotusten mukaisesti ja tuloksina oli seitsemäs ja kolmas sija. Kesäkaudella tahti on ollut toinen ja kahdessa ensimmäisestä kisassa Joona ajoi upeasti voittoon. Kokkolaa edeltävä kauden viides SM-osakilpailu Lahdessa jäi väliin SM- ja MM-sarjan päällekkäisten osakilpailuiden vuoksi. Kun pistelaskussa otetaan huomioon kauden viiden ensimmäisen osakilpailun tuloksista neljä parasta, menetti Joona ”nollakisansa” vuoksi kärkipaikan ennen viimeistä osakisaa.

SM Kokkolan UA 60-v Juhlaralli alkaa poikkeuksellisesti vasta lauantaina iltapäivällä ja mestarit pääsevät suihkuttamaan juhlajuomaa podiumilla sunnuntaina iltapäivällä kahden maissa. Kisassa ajetaan 10 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 128,27 km.

- Kokkola on kuulemma yksi tämän kauden kovavauhtisimmista kisoista ja mukana on sekä isoa että pientä tietä, joissa saa mennä todella lujaa. Lisäksi lauantai-iltana ajetaan pimeällä, joten se tuo varmasti omat mausteensa, ennakoi Joona, ja jatkaa:

- Tavoite on kyllä se yksi ja ainoa, eli mestaruuden uusiminen. Autoa on koitettu pitää hyvänä, että se tykkäisi meidät kuljetella maaliin ilman teknisiä vikoja, mutta niillehän ei ikinä mitään mahda. Eli kovaa lähdetään syöttämään ja katsotaan maalissa sitten tuloksia!

SM-pistetilanne, 5/6 osakilpailua, SM3-luokka

1. Roope Korhonen 75 p
2. Lauri Joona 74 p
3. Tuukka Hallia 64 p
4. Henri Hokkala 57 p
5. Tommi Heino 43 p 

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa