Facebook Twitter Email Pinterest

Männikkö luottavaisena Kokkolaan, mitalitavoite mielessä

23.09.2021 / Ralli SM / Viestintä

Kokkolan UA:n 60v. Juhlaralliin Juniorien SM:n kolmospaikalta lähtevät LakUA:n Juhani Männikkö - Ilkka Majava Toyota Starletilla. Viime vuonna tuli sarjassa hopeaa ja hopeaan on mahdollisuus nytkin, tosin siinä kohtaa pisteissä toisena olevan Riku Kosken pitää jäädä omassa luokassaan viidettä sijaa huonommaksi ja Männikön taasen täytyy voittaa oma luokkansa. Toisaalta, Männikön autokunnankaan ei passaa epäonnistua, mitalipaikoille on vielä tunkua takanakin.

Kokkola on Männikön autokunnalle sarjan kisoista se lähikisa, mutta ei voi puhua kovin tutuista seuduista.

-Kokemusta on Kokkolan kisasta katsojan roolissa viime vuodelta joten se paikka on tiedossa missä oltiin katsomassa. Tosin se paikka ei taida olla nyt kilpailureitin varrella jos järjestäjän karttoja oikein tulkitsin. Kilpaa ei ole tullut siellä seudulla koskaan ajettua. Mutta eiköhän sielläkin suora pääty aina mutkaan, naureskelee Männikkö.

Monet ennusteet näyttävät ensimmäiselle kisapäivälle sadetta, mutta varmaa on ainakin se että lauantaina illalla ajetaan muutama pätkä illan pimeydessä.

-Ei ole allergiaa sään suhteen. Ihanteellisinhan tietenkin olis aurinkokelit, mutta sääoloillehan ei voi mitään. Ajetaan kelissä kuin kelissä. Pimeä sopii meille hyvin. Olemmehan me pohjoisesta missä on aina synkkää ja pimeää. Viime vuoden Pohjanmaa Rallissa oli perjantaina pimeää ja se kyllä sopi meille, valottaa Männikkö.

Kesäkuun Pohjanmaa Rallissa auto koki kovia ja meinasi palaa, kesän mittaan vauriot on toki korjattu, mutta vielä Keravan osakilpailussakin kärsittiin hieman seurannaisista. Kaasua ei kärsinyt pitää pohjassa pitkään, ettei seos pääse laihalle, joten hieman kaasupoljinta lypsämällä edettiin pitkillä suorilla.

-Kyllä nyt kärsii taas antaa soittaa kun vika on korjattu. Ei iso tiekään haittaa enää kun moottori-insinööri JP Yrttiaho on lääkinnyt moottoriin lisää hönkää. Kunhan vain kuskilla kantti riittää pitää pumppailut kurissa.

Kuljettajan mottona läpi kauden on ollut "turvallisesti keskellä tietä", siitä huolimatta autokunnasta on nähty paljon näyttäviä kuvia ja videoita, joten lieneekin tulkittava että kuljettaja on tarkoittanut tiealuetta, siihenhän lasketaan mukaan penkan reunatkin. Kausi on kokonaisuutena sujunut rennon lupsakasti eikä hampaankoloon ole jäänyt isosti.

-Ei ole jäänyt mikään harmittamaan, jos jotain, niin luokassa olisi tietenkin saanut olla enemmän osallistujia läpi kauden, kertoo Männikkö.

Kokkolan reitti sisältää junioreille yhdeksän erikoiskoetta, joista kuusi ajetaan lauantaina. Erikoiskokeiden kokonaismitta on 105 kilometriä. Kilpailu käynnistyy Kokkolan Kauppatorin kupeesta lauantaina 15:45, maaliin torille saavutaan sunnuntaina 13:45 aikoihin. Pian sen jälkeen tiedämme miten Lakeuden UA:n kaksikon sarjakausi päättyi.

Kuva: Marko Kyöstilä / AKK

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa