Facebook Twitter Email Pinterest

Huovinen hyvin valmistautuneena Kokkolaan

23.09.2021 / Timo Uimi / JHR tiedotus

SM3-luokassa kilpaileva Joonas Huovinen ja kartanlukija Antti Hyttinen lähtevät hyvin latautuneena kohti kauden päätösviikonloppua. Keski-Karjalan Urheiluautoilijoita edustava Huovinen jätti sarjan edellisen osakilpailun väliin kesäkuussa sattuneen ulosajon seurauksena, mutta nyt kilpailuihin palaa hyvin valmistautunut kuljettaja.

- Ollaan tässä ajettu pienimuotoisia testejä useampana viikonloppuna peräkkäin ja kaikki on toiminut hyvin. Tällä viikolla tehtiin vielä kevyt treeni pimeässä lisävaloilla, jottei ihan nollista tarvitse lähteä lauantai-iltaan, Huovinen suunnitteli.

Huovisen tiimin kauteen on mahtunut kaikenlaisia sattumuksia ja osittain myös huonoa tuuria on ollut matkassa. Pistetilanteessa näin ollen ei ole enää mahdollisuuksia korkealle, joten sen puolesta kuljettajakaksikko lähtee levollisin mielin sekä ilman paineita reitille.

- Lähdetään tekemään oma, ehjä suoritus, jotta saataisiin kausi päätettyä kunnolla. Kyllä siellä kuitenkin vauhtia pitää olla, joten pelkkä kruisailu ei ole mielessä, Huovinen täsmentää.

Kokkolassa SM3-luokkassa nähdään mukana 10 kuljettajaa. Heistä peräti kuusi ajaa uudemman Ford Fiesta Rally4 -luokituksen autolla. Huovinen on tutusti matkassa Peugeot 208 R2- autolla.

- Varmasti annamme vähän tasoitusta kalustossa, mutta koitetaan silti ehtiä muiden sekaan. Kokkolassa en ole koskaan käynyt kilpaa-ajamassa, joten tulossa on täysin uusi kilpailu, Huovinen jatkaa.

Kauden viimeinen Ralli SM osakilpailu pyörähtää käyntiin poikkeuksellisesti vasta lauantaina kello 15.45. Silloin ajetaan kuusi erikoiskoetta, joista ainakin kolme viimeistä pimeässä. Sunnuntaina kilpailu jatkuu vielä neljän erikoiskokeen verran. Joonas ja Antti ovat matkassa numerolla 36.

Ralli SM -sivusto seuraa kilpailua tiiviisti ja sieltä löydät myös linkin mm. livelähetyksiin.

Kuva: TL Photo & Media

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa